"Από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα ο ΑΡΗΣ"

από AllAboutARIS

Ο Ιβάν Γιόβοβιιτς τόνισε ότι η ομάδα του έχει αυτοπεποίθηση μετά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν και σημείωσε ότι ο ΑΡΗΣ θα έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη μετά την ήττα από την Τραμπζονσπόρ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Μπουντούτσνοστ:

Για τον αυριανό αγώνα και τον ΑΡΗ: «Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη που είναι η έδρα δύο πολύ μεγάλων ομάδων, του ΑΡΗ και του ΠΑΟΚ που έχουν μεγάλη ιστορία. Θα παίξουμε απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο όπως ο ΑΡΗΣ που έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του φέτος. Έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα, με πολύ ποιοτικούς Αμερικανούς κι έμπειρους Έλληνες παίκτες που παίζουν σε γρήγορο τέμπο κι έχουν ξεκινήσει καλά στη σεζόν. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση, κερδίσαμε  δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια απέναντι στην Μπάνβιτ και την Τσεντεβίτα και μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αυτοπεποίθηση και θετικό κλίμα στα αποδυτήρια όμως γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να τα δώσουμε όλα αύριο για 40 λεπτά, να ελέγξουμε τον ρυθμό ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον ΑΡΗ».

Για το αν θεωρεί με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής, ότι ο όμιλος είναι ανταγωνιστικός: «Είχαμε πει στο ξεκίνημα της σεζόν ότι ο όμιλός μας είναι ιδιαίτερα δυνατός. Υπάρχουν ομάδες με μεγάλο μπάτζετ όπως η Ούνικς, η Μπάνβιτ και η Τραμπζονσπόρ κι είχα τονίσει ότι θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε με τον ΑΡΗ και την Στεάουα για την τέταρτη θέση που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο ΑΡΗΣ έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην Τραπεζούντα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη και γι’ αυτό πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο κίνητρο στον αυριανό αγώνα για να κερδίσει».

Για το τι γνωρίζει για τον ΑΡΗ και την ιστορία του: «Όταν ήμουν νεότερος, έβλεπα όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα που έπαιζαν στον ΑΡΗ και ξέρω ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, μεγαλύτερη ακόμα και από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό που τα τελευταία χρόνια έχουν επενδύσει κι έχουν κάνει μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες. Η Μπουντούτσνοστ από την άλλη παίζει στην Ευρώπη για 10-15 χρόνια και μερικές χρονιές είχε μεγάλο μπάτζετ και διέθετε μερικούς μεγάλους παίκτες στο ρόστερ. Συμμετείχε για 2-3 χρονιές στην Ευρωλίγκα αλλά μετά από αυτό έχει ρίξει το μπάτζετ της το οποίο είναι σχεδόν ίδιο με του ΑΡΗ. Προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο Eurocup, το οποίο είναι ίσως λίγο υποτιμημένο αλλά υπάρχουν μερικές πολύ δυνατές ομάδες σε αυτή τη διοργάνωση».

Προτεινόμενα Άρθρα