Στο ίδιο… τραπέζι FIBA-Euroleague

από AllAboutARIS

Μπάουμαν και Βασιλακόπουλος περιμένουν Μπερτομέου, ομάδες και Ομοσπονδίες για την Ευρωλίγκα.

Η FIBA θέλει να πάρει και πάλι υπό την αιγίδα της την Ευρωλίγκα και η νέα σειρά επαφών θα αρχίσει στις 3 Νοέμβρη. Εκεί θα συναντηθούν οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, με τον Μπερτομέου, εκπροσώπους των μεγαλύτερων ομάδων της Ευρώπης και προέδρους Ομοσπονδιών.

Ο Γενικός Διευθυντής της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, που είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής του καταστατικού χάρτη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Εθεσαν επί τάπητος την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και κάλεσαν τον Τζόρντι Μπερτομέου σε συνάντηση στις 3 Νοεμβρίου.

Το “παρών” θα κληθούν να δώσουν ακόμα πρόεδροι των μεγάλων Ομοσπονδιών της Ευρώπης, αλλά και οι τέσσερις ή πέντε εκ των κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης. Η FIBA θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ευρωλίγκα αλλά και τις υπόλοιπες διοργανώσεις και είναι προφανές ότι θα ρίξει στο τραπέζι και άλλες προτάσεις – με τις οικονομικές απολαβές των συλλόγων – που δεν ήταν ξεκάθαρες στις συζητήσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Προτεινόμενα Άρθρα