"Ο ΑΡΗΣ σκορπίζει ενθουσιασμό"

από AllAboutARIS

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής σχολιάζει το αποψινό ντέρμπι και χρίζει φαβορί για την τρίτη θέση τον ΑΡΗ.

Ο έμπειρος τεχνικός που έχει ζήσει ως παίτκης αλλά και ως προπονητής τέτοια ντέρμπι κι έχει περάσει από τον πάγκο και των δύο ομάδων σχολίασε σε συνέντευξή του στο sdna: «Oλα αυτά τα παιχνίδια είναι ένα προς ένα ξεχωριστά. Κάποτε αυτά τα ματς ήταν και το αθλητικό γεγονός της πόλης, έκριναν τίτλους. Οταν έχεις αγωνιστεί και έχεις προπονήσει αυτές τις ομάδες, σου μένουν όλα τα ματς. Ολες οι αναμετρήσεις αυτές έχουν κάτι ιδιαίτερο, σημαίνουν πολλά για την πόλη και τους φιλάθλους κάθε μίας από αυτές τις δύο ομάδες».

«Πρόκειται για ομάδες που έχουν κοινό στόχο μες στη χρονιά. Διεκδικούν την τρίτη θέση. Είναι όμορφο που ανακοινώθηκε sold out, τέτοιες ατμόσφαιρες και τέτοιο κλίμα αξίζει σε τέτοιου είδους αγώνες. Ο ΑΡΗΣ θέλει να αλλάξει επίπεδο και έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά αυτή την προσπάθεια με τον κ. Λάσκαρη. Σκορπίζει ενθουσιασμό στον κόσμο που βλέπει να γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει πλέον ανάλογο μπάτζετ, αλλά σε τέτοια ματς δεν έχουν μεγάλη σημασία αυτά»

Για το αν σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η φόρμα των ομάδων: «Ανέκαθεν στα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση ή η εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες στα προηγούμενα παιχνίδι. Κρίνοντας τελείως ρεαλσιτικά, όμως, ο ΑΡΗΣ έχει καλύτερη εικόνα σε αυτή τη φάση. Βλέπω την ομάδα από τα φιλικά και έκανα την εκτίμηση πως θα είναι έγκλημα, αν ο ΑΡΗΣ χάσει την τρίτη θέση. Είναι, όμως, ένα ντέρμπι, έχει κανει και ο ΠΑΟΚ προσθήκες τις τελευταίες μέρες και διαθέτει έναν προπονητή που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχει περάσει την φιλοσοφία του σε αυτή»

Για το ποιοι παίκτες κρίνουν το αποτέλεσμα, οι Έλληνες ή οι ξένοι: «Και οι Ελληνες και οι ξένοι παίζουν το ρόλο τους, αλλά νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι ξένοι είναι αυτοί που γράφουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι 5 από τους 6 παικτες που έχει ο ΑΡΗΣ είναι, πραγματικά, εξαιρετικοί, σπουδαίες επιλογές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως και ο Τσούπκοβιτς δεν είναι καλός παίκτης, απλά ίσως δεν έχει βρει το χώρο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει διαφορετικές επιλογές στους ξένους με μόλις έναν Αμερικανό. Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό». 

Για το που θα χτυπήσουν οι δύο ομάδες: «Ο ΑΡΗΣ θα κοιτάξει να ανοίξει το σκορ, θα το επιδιώξει. Τρέχει καλά το γήπεδο, έχει αθλητικούς παίκτες και μπορεί να πιέσει πολύ την μπάλα. Τον ευνοεί σίγουρα ο γρήγορος ρυθμός, είναι ομάδα που κυνηγά το σκορ και το θέαμα. Η ομάδα του ΠΑΟΚ εκτιμώ πως δεν έχει ανάλογες λύσεις. Γνωρίζοντας το προφίλ του Σούλη, νομίζω πως θα κοιτάξει να κάνει το παιχνίδι πιο σκληρό με δυνατή άμυνα, μεγάλες επιθέσεις. Δεν τον βολεύει κάτι άλλο πέρα από τον αργό ρυθμό. Το πόσο θα αντέξει σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ, θα εξαρτηθεί από το πώς θα ξεκινήσει. Αν ο ΑΡΗΣ καταφέρει να δημιουργήσει από νωρίς μία διαφορά, τότε τα πράγματα θα ζορίσουν πολύ για τον ΠΑΟΚ». 

Προτεινόμενα Άρθρα