Άμυνα και ψυχή από… ατσάλι

από AllAboutARIS

Η άμυνα των «κιτρίνων» κράτησε τους Ρώσους σε χαμηλό σκορ κι όταν χρειάστηκε μίλησε η ψυχή των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη.

Ο ΑΡΗΣ δικαιούται να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη στην έδρα της Ούνικς Καζάν. Μία νίκη που θα μπορούσε κάλλιστα να έρθει στα 40 λεπτά του αγώνα, αν ο Καϊμακόγλου δεν εκμεταλλευόταν το τραγικό λάθος της άμυνας του ΑΡΗ που και φάουλ δεν έκανε, αλλά επιπλέον άφησε τον Έλληνα φόργουορντ ελεύθερο από την κορυφή να ευστοχήσει σε τρίποντο και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο ΑΡΗΣ έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του φέτος. Τα έκανε όλα σωστά (ή σχεδόν όλα) κρατώντας σε πολύ χαμηλό σκορ τους Ρώσους που στα πρώτα δύο παιχνίδια του ομίλου είχαν σκοράρει 94 (με την Στεάουα εντός) και 89 (στην έδρα της Μπάνβιτ) πόντους αντίστοιχα. Μάλιστα, παρά την τεράστια διαφορά στις βολές (26 η Ούνικς έναντι μόλις 8 του ΑΡΗ) οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη βρήκαν λύσεις και πάλι μέσα από την άμυνά τους καθώς οδήγησαν τους γηπεδούχους σε 15 λάθη, έναντι μόλις 7 των «κιτρίνων». 

Με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση, κι ενώ το ψυχολογικό πλεονέκτημα ήταν υπέρ των Ρώσων, οι «κίτρινοι» δεν πτοήθηκαν κι έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα. Με καλάθι του ΜακΝίλ και τρίποντο του Πελεκάνου επέστρεψαν από το -4 (71-67) παίρνοντας το προβάδισμα (71-72 1:37 πριν το τέλος), με τον Αμερικανό γκαρντ να σκοράρει και πάλι 1:06 πριν τη λήξη παλικαρίσιο καλάθι με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 73-74.

Προτεινόμενα Άρθρα