«Εσπασε» μία κατάρα και δημιούργησε έναν… οιωνό (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ποιοι ήταν οι κορυφαίοι για τον ΑΡΗ σε εκείνο του ματς με τους Ρώσους, το 2-13

Η νίκη του ΑΡΗ επί της Ούνικς, εκτός από την πρώτη του εκτός έδρας φέτος στο Γιούροκαπ, ήταν και η πρώτη της ομάδας επί Ρωσικού εδάφους, μετά από 12 χρόνια.

Το μακρινό 2003, ο ΑΡΗΣ είχε φύγει νικητής από την έδρα της Χίμκι με 75-79, έχοντας κορυφαίο και τότε έναν Αμερικανό (χθες ήταν το ΜακΝίλ με 20π.), τον Γουίλι Σόλομον. Ο άλλοτε άσσος των «κίτρινων» τελείωσε εκείνο το ματς με 24 πόντους, με τους 22 του Πετρένκο από πλευράς Ούνικς να μην είναι αρκετοί. Οσον αφορά τον ΑΡΗ, μόλις δύο παίκτες ακόμα τελείωσαν εκείνο το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Γκργκατ με 13 και ο Λάππας με 12.

Εκείνη η νίκη είχε ήρθε τότε για την 2η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Καπ. Ενα Τσάμπιονς Καο το οποίο ο ΑΡΗΣ είχε κατακτήσει εκείνη την χρονιά, παίζοντας τον τελικό στην έδρα του με την Πρόκομ. Ετσι θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι χθες η ομάδα δεν «έσπασε» μόνο μία κατάρα 12 ετών, δημιούργησε όμως παράλληλα και έναν… οιωνό τίτλου. Ενα στοιχείο που φυσικά ο σοβαρός και χαμηλών τόνων ΑΡΗΣ δεν θα δώσει σημασία, συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά. Ποτέ δεν ξέρεις όμως, από την στιγμή που κοιτάς στα ματιά την κορυφαία ομάδα της διοργάνωσης και της… κλείνεις το σπίτι.

Προτεινόμενα Άρθρα