Φάουλ και ριμπάουντ του… έδεσαν τα χέρια

από AllAboutARIS

Το φόρτωμα των ψηλών του ΑΡΗ με φάουλ χαλάρωσε την άμυνα και αποδυνάμωσε τους "κίτρινους" στις μάχες κάτω από τα καλάθια.

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την ήττα από την Μπάνβιτ σε έναν αγώνα που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν οι διαιτητές δεν προκαλούσαν μία αλυσιδωτή αντίδραση με τα σφυρίγματά τους.

Ο Γκάσπερ Βίντμαρ με τον όγκο και τη δύναμή του είναι δίχως αμφιβολία ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Η αποστολή του Τζαμέλ Χάγκινς και των υπόλοιπων ψηλών του ΑΡΗ έγινε ακόμα πιο δύσκολη από τη στιγμή που οι διαιτητές σφύριζαν με ευκολία οποιαδήποτε επαφή υπέρ της Μπάνβιτ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί ψηλοί του ΑΡΗ, Χάγκινς και Γουάιτ να φορτωθούν γρήγορα με φάουλ και να περιοριστούν σε ρόλο θεατή για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα του αγώνα.

Η απουσία από το παρκέ αυτών των δύο παικτών, αποδυνάμωσε αισθητά την αμυντική ικανότητα των “κιτρίνων” αλλά ταυτόχρονα και την ικανότητα να μαζέψει τα αμυντικά ριμπάουντ καθώς εκτός από πολύ καλοί αμυντικοί, Χάγκινς και Γουάιτ αποτελούν δύο εκ των κορυφαίων ριμπάουντερ του ΑΡΗ. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μπάνβιτ και απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα στις μάχες των… αιθέρων. Τα διπλά ριμπάουντ υπέρ των Τούρκων ήταν φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Το ίδιο ισχύει και για την άμυνα, καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης σε μία προσπάθεια να προφυλάξει τους παίκτες του από τα φάουλ αναγκάστηκε να γυρίσει την άμυνά του σε ζώνη και να… τιμωρηθεί ουκ ολίγες φορές από τα μακρινά σουτ των παικτών της Μπάνβιτ. Επιπλέον, η κυριαρχία στα ριμπάουντ έδινε αυτοπεποίθηση στους σουτέρ των γηπεδούχων αφού γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η επίθεσή τους να ανανεωθεί, σούταραν με διαφορετική ψυχολογία, πιο απελευθερωμένοι κι αυτό φάνηκε και στα τελευταία λεπτά.

Προτεινόμενα Άρθρα