"Η διάσπαση θα είναι τρομερή"

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε λόγο για πόλεμο με τραγικά αποτελέσματα και κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν ψυχραιμία και να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει αίσιο τέλος.

Οι δηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα της Εθνικής Γυναικών με την Ελβετία στη Χαλκίδα, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

“Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η Ευρωλίγκα εκπροσωπεί 20-30-50, θέλετε 100 σωματεία από όλη την Ευρώπη. Η FIBA και η δομή με τις εθνικές ομοσπονδίες εκπροσωπούν πάνω από 1 εκατομμύριο σωματεία. Όλη η παραγωγική διαδικασία γίνεται από αυτά. Θα πρέπει αυτό να το σεβόμαστε και να μη λέμε εκπροσωπούν τα σωματεία, αλλά ίσως μια ελίτ σωματείων που δυστυχώς σήμερα το 65-70% των αθλητών που έχουν χρόνο συμμετοχής είναι εκτός της ηπείρου της Ευρώπης. Έτσι, στο θέμα της ανάδειξης του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο τρόπος με τον οποίο στελεχώνεται η Ευρωλίγκα είναι κακό και όχι καλό για το μέλλον. Σε ότι αφορά το αγωνιστικό επίπεδο, βλέπω ότι πέφτει το επίπεδο. Άλλο ήταν το 2001, άλλο το 2005 ή το 2010, ενώ σήμερα είναι πολύ χαμηλότερο.

Θα πρέπει όλοι να συστρατευτούμε, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το μπάσκετ είναι ένα. Όλοι υπάρχουμε όχι γιατί υπάρχει ελίτ σωματείων, αλλά γιατί υπάρχει το άθλημα και αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να υπηρετούμε. Να αξιολογούμε τα γεγονότα και να προσπαθήσουμε με τη συμβολή μας και με το λόγο μας να συμβάλλουμε στη νεότητα του χώρου και όχι ξεχωρίζοντας μια ελίτ και να λέμε πως θέλουμε την ενότητα, ενώ ουσιαστικά λειτουργούμε αρνητικά, οδηγώντας προς τη διάσπαση.

Αν έρθει η διάσπαση, θα είναι τρομερή, θα έχουμε αποτελέσματα –σε επίπεδο αθλητικό- σαν αυτά που είχε ο Παγκόσμιος πόλεμος στην ανθρωπότητα, διότι θα είναι πόλεμος. Θα πρέπει να αποφευχθεί αυτό με ψυχραιμία, ανάλυση σοβαρή, ισχυρή θεώρηση της πραγματικότητας και όταν πας σε ένα συμβιβασμό όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, προς το αίσιο τέλος που θα οδηγήσει στο σωστό, στην υπηρεσία προς το άθλημα”.

Προτεινόμενα Άρθρα