Ανοίγουν στις 18/11 οι πύλες του μουσείου

από AllAboutARIS

Το ολοκαίνουριο Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ καλεί (από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οπότε ανοίγει και επισήμως τις πύλες του) τα παιδιά να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο »ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ».

Η σχετική ενημέρωση από το arisbc.gr, αναφέρει:

“Παίζεται το μπάσκετ με μπάλα ποδοσφαίρου; Ποιός είναι ο «Γκάνγκστερ» στο Μουσείο; Τι σχέση έχει ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τα «μυθικά πλάσματα» και τι θα δούμε κατά την επίσκεψή μας στο Μουσείο Μπάσκετ του ΑΡΗ;

Μπάλες με προσωπικότητα, ένα σακάκι ριγμένο πολλές φορές στο πάτωμα, μια συλλογή από κύπελλα που παραμένουν υψωμένα στις συνειδήσεις χιλιάδων φιλάθλων και πολλά ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα περιμένουν τα παιδιά για ένα φιλικό παιχνίδι σε ένα γήπεδο μπάσκετ ειδικά στα μέτρα τους!

Το ολοκαίνουριο Μουσείο Μπάσκετ του Άρη γυαλίζει, λοιπόν, το παρκέ του και καλεί (από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οπότε ανοίγει και επισήμως τις πύλες του) τα παιδιά να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο »ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»! Το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τα βασικά χαρακτηριστικά του μπάσκετ και τις υγιείς γηπεδικές συνήθειες, ενώ παράλληλα εστιάζει στην αξία της ομαδικότητας και τη χαρά του αθλητισμού, ως βασικά συστατικά της επιτυχίας και της διάκρισης.

Μέσα από μια σύντομη γνωριμία με σημαντικούς σταθμούς από τη διαδρομή της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ, οι μαθητές αντιλαμβάνονται τη σχέση του συλλόγου με την πόλη της Θεσσαλονίκης και τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα, ενώ υποψιάζονται τον αντίκτυπο που είχαν οι πρώτες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ στην καλλιέργεια του ενδιαφέροντος για το άθλημα.

Η επίσκεψη συνεχίζεται με ψυχαγωγικό παιχνίδι προσομοίωσης με «μπασκετικό» αγώνα, το οποίο περιλαμβάνει ερωτήσεις, αναζήτηση, προβληματισμό, αλλά και πολύ διασκέδαση!

Τέλος, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την επίσκεψη των παιδιών στο ιστορικό Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά γήπεδα της Ελλάδας. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν για την ιστορικότητα του κτιρίου αλλά και την κοινωνική συμπεριφορά του φιλάθλου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πραγματικά καλάθια!

Γιατί στο μουσείο του Άρη μαθαίνουμε για τη σύγχρονη ιστορία του αθλητισμού, γνωρίζουμε το άθλημα του μπάσκετ και κυρίως τη χαρά του ομαδικού παιχνιδιού! Φτιάξε λοιπόν την ομάδα σου και σήκωσε το κύπελλο ενώ η κερκίδα σε αποθεώνει!!

Σχεδιασμός Προγράμματος/Εκτέλεση: Μουστακίδου Πηγή , Καλπατσινίδου Εύη.
Επιστημονικοί συνεργάτες: Μαβίνη Χριστίνα, Πέγκος Γιάννης, Τριανταφυλλίδου Μαρία.

Το πρόγραμμα «ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» απευθύνεται σε σχολικές ομάδες ηλικίας 9-13 ετών
Μέγιστος αριθμός μαθητών: 25
Συνολική διάρκεια προγράμματος: 60-75 λεπτά.
Πληροφορίες-Ραντεβού στα τηλ. 2310 265742 & 2310 265600
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: arisbc.museumedu@gmail.com
FB. : Aris bc museum

Ωράριο λειτουργίας :
* Από Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 ως 14:00 και Τετάρτη και Παρασκευή 17:00 – 20:00
* Δύο ώρες πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων και μέχρι το τζάμπολ αυτών.

Αντίτιμο εισόδου :
– 2 ευρώ ανά άτομο για μεμονωμένη επίσκεψη.
– 1 ευρώ ανά άτομο για ομαδικές επισκέψεις και επισκέψεις σχολείων.
ΔΩΡΕΑΝ είσοδος ισχύει:
– για τους αθλητές όλων των τμημάτων του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.
– για οργανωμένες επισκέψεις αθλητών άλλων ομάδων.
– για τους παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης.
– για παιδιά μέχρι 12 ετών, καθώς και για ευπαθείς ομάδες (παιδικά χωριά, ιδρύματα      κ.τ.λ.)”.

Προτεινόμενα Άρθρα