Όταν η επίθεση κερδίζει την άμυνα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε μια σπουδαία από βαθμολογικής και ψυχολογικής πλευράς νίκη κόντρα στην Τραμπζονσπόρ με 78-70, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της φάσης του Eurocup κι έφτασε ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια, η άμυνα ήταν αυτή που έπαιζε τον καθοριστικό ρόλο και χάριζε στον Αυτοκράτορα τις νίκες. Εχθές όμως σημαίνοντα ρόλο στη νίκη επί της Τραμπζονσπόρ έπαιξε η ευστοχία στα τρίποντα. Ένας “σεληνιασμένος” Θόδωρος Ζάρας με 5/7 περιφερειακά σουτ, έδωσες τι λύσεις επιθετικά σε κρίσιμα σημεία «χτίζοντας»  τις βάσεις της νίκης.

Οι “κίτρινοι” ευστόχησαν εχθές στα 7 από τα 15 τρίποντα που επιχείρησαν, ποσοστό δηλαδή 46,7%. Μέχρι στιγμής είναι ό, τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο ΑΡΗΣ από την περιφέρεια στην φετινή διοργάνωση. Το υψηλό αυτό ποσοστό ευστοχίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός, ότι τα περισσότερα σουτ εκτελέστηκαν υπό καλές προϋποθέσεις. Οι παίκτες του ΑΡΗ είχαν υπομονή εχθές στο παιχνίδι τους, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα στην περιφέρεια, εκδήλωσαν προσπάθειες υπό καλές συνθήκες και τιμώρησαν την αντίπαλη άμυνα.

Πιο συγκεκριμένα, στα παιχνίδια του Eurocup  ΑΡΗΣ είχε πίσω από τα 6,75 τα εξής ποσοστά:

Τραμπζονσπόρ-ΑΡΗΣ 21,4% (1η αγωνιστική)

ΑΡΗΣ-Μπουντούσνοστ 35,3% (2η αγωνιστική)

Ούνιξ Καζάν-ΑΡΗΣ 33,3% (3η αγωνιστική)

ΑΡΗΣ-Στεάουα 30% (4η αγωνιστική)

Μπάνβιτ-ΑΡΗΣ 44,8 (5η αγωνιστική)

ΑΡΗΣ-Τραμπζονσπόρ 46,7% (6η αγωνιστική)

Προτεινόμενα Άρθρα