«Η κορυφαία μου στιγμή…»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Ηταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα»

Στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Ταπούτος, με αφορμή την βράβευση του στο πλαίσιο του προχθεσινού αγώνα, ανάμεσα σε ΑΡΗ και Καβάλα. 

Ο έμπειρος φόργουορντ χαρακτήρισε την βράβευση του ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του, ενώ αναφέρθηκε και στην νέα εποχή που έχει μπει πλέον η ομάδα. 

Για την βράβευση του στο παιχνίδι του Σαββάτου: «Ηταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Πολύ συγκινητικό. Είναι από τις στιγμές που μένουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη και την καρδιά ενός αθλητή. Πόσο μάλλον όταν το κάνει μια ομάδα που έχεις αγωνιστεί και στηρίζεις από μικρός. Ηταν κάτι μοναδικό».

Για το που κατατάσσει την προχθεσινή στιγμή που έζησε: «Ηταν η κορυφαία στιγμή μου και δεν πρόκεται να υπάρξει κάτι άλλο σαν αυτό. Τα συναισθήματα που ένιωσα, ήταν μοναδικά».

Για την νέα εποχή που διανύει ο μπασκετικός ΑΡΗΣ: «Εχει αλλάξει επίπεδο. Είναι πλέον μία άκρως επαγγελματική ομάδα και φαίνεται στον τρόπο που διαχειρίζεται τέτοια θέματα. Πρέπει να αλλάξει αρκετά ακόμα, αλλά πραγματοποίησε βήματα προόδου, ώστε να επιστρέψει εκεί που τον θέλει ο κόσμος του και όλη η μπασκετική Ελλάδα. Η ομάδα αυτή έβαλε άλλωστε το μπάσκετ στην Ελλάδα».

Για τη μεγάλη παρουσία του κόσμου στο ματς του Σαββάτιυ: «Στις δικές μου εποχές, ο κόσμος αυτός ήταν μόνο στα πολύ σημαντικά ματς και τα ντέρμπι. Οταν με την Καβάλα μαζεύεις 4 χιλιάδες κόσμο, κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα».

Για το αγωνιστικό πρόσωπο του ΑΡΗ: «Είναι μία γεμάτη και πλήρης ομάδα. Βασίζεται στην άμυνα του. Με το ζόρι βάλαμε 50 πόντους. Για το αγωνιστικό πρόσωπο του ΑΡΗ: «Εχει φυσικά περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να βγάλει καλύτερο πρόσωπο μέσα στο γήπεδο. Αν δεν έχει ατυχίες και τραυματισμούς, μπορεί να πετύχει πολλά φέτος. Από την άλλη, έχει μία μικρή αδυναμία κάτω από το καλάθι. Αυτό θα φανεί όμως όταν η ομάδα προχωρήσει στο Γιούροκαπ».

Για την μάχη της 3ης θέσης: «ΑΡΗΣ και ΑΕΚ βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Η ΑΕΚ βέβαια εισχύεται, αλλά πιστεύω το ίδιο θα κάνει και ο ΑΡΗΣ. Μετά τον Μάρτιο θα φανεί ποιος είναι ο πιο δυνατός. Κρίμα που η 3η θέση δεν δίνει ένα εισιτήριο για την Ευρωλίγκα».

Για το κατά πόσο νιώθει αδικημένος, που αγωνίστηκε στα δύσκολα χρόνια του μπασκετικού ΑΡΗ και όχι σε μία περίοδο όπως η τωρινή: «Μου αρκεί που έπαιξα στον ΑΡΗ, φόρεσα αυτή την φανέλα και βλέπω την ομάδα να παίρνει επιτέλους τον δρόμο της».

Προτεινόμενα Άρθρα