Ο "εθισμός" στο λάθος και το αμυντικό… στοίχημα του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Πέρα από την συγκέντρωση και την συνέπεια που οφείλει να έχει ο ΑΡΗΣ κόντρα στην Μπουντούσνοστ, υπάρχουν δύο παράγοντες που αν ο Αυτοκράτορας τους εκμεταλλευτεί θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Κανένα παιχνίδι στο Eurocup δεν είναι βατό. Για να κερδίσεις πρέπει μα παίξεις καλύτερα από τον αντίπαλό σου. Πρέπει ν’ ακολουθήσεις πιστά το αγωνιστικό σου πλάνο, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά και να εκμεταλλευτείς τα λάθη του αντιπάλου σου όσο περισσότερο γίνεται.

Η Μπουντούσνοστ είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει γρήγορα. Ψάχνει το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και σουτάρει πολύ από την περιφέρεια. Η επιδίωξή της αυτή όμως δεν της βγαίνει πάντα σε καλό, διότι οι παίκτες της υποπίπτουν σε πάρα πολλά λάθη σε κάθε παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της Ποντγκόριτσα έχει υποπέσει σε 100 λάθη στους έξι αγώνες της στο Eurocup (περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα που συμμετέχει στην διοργάνωση). Μετράει δηλαδή 16,7 λάθη ανά αγώνα. Ένας αριθμός πάρα πολύ υψηλός που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το έργο του εκάστοτε αντιπάλου της, δίνοντάς του αυτομάτως 16 παραπάνω κατοχές.

Το λάθος σε μια επίθεση μπορεί να προέλθει είτε από κακή συνεργασία μεταξύ των παικτών (αβίαστο), είτε από μια καλή άμυνα. Η άμυνα του ΑΡΗ φέτος είναι η μεγάλη του δύναμη. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη παίζουν με πολύ πάθος κι ενέργεια στα μετόπισθεν, δυσκολεύοντας τον αντίπαλό τους σε κάθε κατοχή. Οι ομάδες που έχουν αντιμετωπίσει του «κίτρινους» μέχρι τώρα στο Eurocup σουτάρουν με 24,5% από την περιφέρεια. Δεν διαθέτουν αποτελεσματικούς σουτέρ; Κάθε άλλο, υπάρχουν πολλοί καλοί «μπόμπερς» στον Δ΄ όμιλο, απλώς η σκληρή άμυνα του ΑΡΗ, δεν τους επιτρέπει να κάνουν το παιχνίδι τους και να δώσουν λύσεις από την περιφέρεια.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, όπως σε κάθε ματς, έτσι και αύριο, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και κυρίως θα φροντίσει να περιορίσει, όσο γίνεται, την δράση του Ομάρ Κουκ. Είναι ένα στοίχημα γι’ αυτήν να κρατήσει χαμηλά σε παραγωγικότητα τους αντιπάλους της, να μην τους επιτρέψει να πάρουν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και από την περιφέρεια και να πάει τον ρυθμό εκεί που την βολεύει.

Προτεινόμενα Άρθρα