"Παιχνίδι υψηλού κινδύνου"

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην Πονγγκόριτσα όπου αύριο στις 19:00 αντιμετωπίζει την Μπουντούτσνοστ, ένα παιχνίδι το οποίο χαρακτήρισε ως… υψηλού κινδύνου ο Δημήτρης Πρίφτης για την ομάδα του αλλά και ως… τελικό για τους γηπεδούχους. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΗΣ

Ο προπονητής του ΑΡΗ τόνισε αρχικά για την ομάδα του Μαυροβουνίου: «Έχει κερδίσει τη Ούνιξ Καζάν στο γήπεδό της, θα είναι πραγματικό δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε συνέπεια, ποιότητα και διάρκεια στο παιχνίδι μας. Να απορρίψουμε και να σταματήσουμε κάθε είδους πόντου που έρχεται με ευκολία. Αυτό σημαίνει να τους σταματήσουμε στο ανοιχτό γήπεδο και τις δεύτερες επιθέσεις. Θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των λαθών, πρέπει να έχουμε λίγα λάθη να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια. Θα παίξει σημαντικό ρόλο το μακρινό σουτ και το ποσοστό ευστοχία σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα. Και να μην επιτρέψουμε στους αντιπάλους να σουτάρουν με ευκολία”.

Για το αν με νίκη ο ΑΡΗΣ “καπαρώνει” την πρόκριση είπε: “Πιστεύω πως ναι, πλησιάζει πολύ στην πρόκριση η ομάδα αν κερδίσει. Ο αρχικός στόχος ήταν να είμαστε αξιοπρεπής στη επιστροφή μας στην Ευρώπη. Ήμασταν κάτι παραπάνω με καλά αποτελέσματα και αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με πρόκριση… Ηδη είναι πετυχημένη πορεία της ομάδας, ευχής έργον να συνδυαστεί με την προκριση”.

Για τον Πελεκάνο και τον τραυματισμό του είπε: “Ο Πελεκάνος δεν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του, αλλά είναι ανασταλτικός για το παιχνίδι της Τετάρτης. Είμαι πιο αισιόδοξος για τον αγώνα του Σαββάτου. Για αύριο θα παίξει αλλά υπό προϋποθέσεις”.

Συνεχίζοντας για τον αγώνα με την Μπουντούτσνοστ πρόσθεσε: “Αναμφίβολα είναι ένα παιχνίδι υψηλού κινδύνου για μας και… τελικός για την Μπουντούτσνοστ. Οπότε θα παίξουμε στο γήπεδό της όπου είναι η τελευταία ευκαιρία της, θα το προσεγγίσει σαν τελικό και θα είναι ένα ιδιαίτερο συναισθηματικό παιχνίδι. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε πολύ συγκεντρωμένοι και να έχουμε υψηλή ενέργεια απέναντί τους” ενώ όσον αφορά σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου είπε: Στον αγώνα του πρώτου γύρου κάναμε ίσως ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια, είχαμε ποιότητα παίξαμε πολύ καλά αμυντικά και επιθετικά. Εκτός έδρας ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αμυντικά το παιχνίδι. Παίκτες όπως οι Κουκ, Μάριτς, Τζόσεφ είναι σημαντικοί και οι βασικές επιθετικές αιχμές μαζί και με τον τον Σέχοβιτς. Ο Ομάρ Κουκ ειναι κινητήριος μοχλός της Μπουντούτσνοστ, ένας από τους καλύτερους δημιουργούς στο EuroCup και πρέπει να τον περιορίσουμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα