Στο χέρι του η πρωτιά

από AllAboutARIS

Δύο αγωνιστικές απομένουν για την λήξη του πρώτου γύρου της φάσης των ομίλων στο EuroCup και ο ΑΡΗΣ πλέον κρατάει την τύχη του στα χέρια του όσον αφορά την πρώτη θέση του ομίλου του.

Οι “κίτρινοι” μετά την νίκη επί της Ούνιξ Καζάν, έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα απέναντι στους Ρώσους ενώ ήδη έχουν εξασφαλίσει κάτι ανάλογο και κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, οπότε είτε σε διπλή είτε σε τριπλή ισοβαθμία ο ΑΡΗΣ είναι πρώτος.
Η ομάδα του Πρίφτη εφόσον κάνει δύο νίκες, με Στεάουα εκτός και με Μπάνβιτ εντός, δεν χρειάζεται να ενδιαφερθεί για τα υπόλοιπα αποτελέσματα και θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Βέβαια λόγω του αγώνα την τελευταια αγωνιστική ανάμεσα στην Ούνιξ Καζάν και την Τραμπζονσπόρ, τότε και μία νίκη ίσως να φτάνει για τους “κίτρινους” στο σενάριο που θέλει την Τραμπζονσπόρ να χάνει από την Μπάνβιτ στην 9η αγωνιστική και να κερδίσει την Ούνιξ στην τελευταία αλλά παράλληλα οι “κίτρινοι” κερδίσουν την Μπάνβιτ στο φινάλε της πρώτης φάσης.

Μαθηματικά οι “κίτρινοι” επειδή δεν έχουν το πλεονέκτημα κόντρα στην Μπουντούτσνοστ, δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, κάτι που θα κάνουν εφόσον κερδίσουν την αδιάφορη πλέον Στεάουα, μιας και δεν θα υπάρχει η περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα της Ποντγκόριτσα ακόμα και αν αυτή κάνει το “δύο στα δύο”.

Οπότε τα σενάρια είναι:
Πρώτος ο ΑΡΗΣ με δύο νίκες, μιας και φτάνει στο 7-3 έχοντας το πλεονέκτημα κόντρα σε Ούνιξ και Τραμπζονσπόρ
Πρώτος ο ΑΡΗΣ με μία νίκη εφόσον η Τραμπζονσπόρ χάσει από την Μπάνβιτ, η Ούνιξ χάσει από την Τραμπζονσπόρ και ο ΑΡΗΣ κερδίσει την Μπάνβιτ.
Δεύτερος ο ΑΡΗΣ με νίκη επί της Στεάουα, νίκες της Μπάνβιτ επί ΑΡΗ και Τραμπζονσπόρ, νίκη της Τραμπζονσπόρ επί της Ούνιξ, άρα τετραπλά ισοβαθμία με ρεκόρ 6-4.
Τρίτος ο ΑΡΗΣ με δύο ήττες και παράλληλα δύο ήττες της Τραμπζονσπόρ.
Τέταρτος ο ΑΡΗΣ με δύο ήττες, νίκη της Τραμπζονσπόρ επί της Μπάνβιτ και μία νίκη της Ούνιξ στους δύο αγώνες που απομένουν. Οι “κίτρινοι” θα ισοβαθμήσουν με την Μπάνβιτ αλλά θα έχουν δύο ήττες στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Πέμπτος ο ΑΡΗΣ με δύο ήττες και παράλληλα δύο νίκες της Μπουντούτσνοστ, ήττα της Μπάνβιτ από την Τραμπζονσπόρ. Τότε υπάρχει τριπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε ΑΡΗ, Μπάνβιτ και Μπουντούτσνοστ με ρεκόρ 5-5. Στις ισοβαθμίες η Μπάνβιτ με 7 βαθμούς (δύο νίκες επί ΑΡΗ, 1-1 με Μπουντούτσνοστ) θα είναι τρίτη, η Μπουντούτσνοστ με 6 βαθμούς (1-1 με Μπάνβιτ, 1-1 με ΑΡΗ) θα είναι τέταρτη, ο ΑΡΗΣ πέμπτος με 5 βαθμούς (1-1 με Μπουντούτσνοστ, 0-2 με Μπάνβιτ).

Η βαθμολογία (Σε 8 αγ.)
1. ΑΡΗΣ 5-3 582-581 13
2. Ούνιξ Καζάν 5-3 629-572 13
3. Τραμπζονσπόρ 5-3 614-608
4. Μπάνβιτ 4-4 646-618 12
5. Μπουντούτσνοστ 3-5 581-578 11
6. Στεάουα 2-6 553-648 10

Το πρόγραμμα του ομίλου
9Η ΑΓ. (9/12)
Ούνιξ Καζάν-Μπουντούτσνοστ
Μπάνβιτ-Τραμπζονσπόρ
Στεάουα-ΑΡΗΣ

10Η ΑΓ.
ΑΡΗΣ-Μπάνβιτ (15/12)
Τραμπζονσπόρ-Ούνιξ Καζάν (16/12)
Μπουντούτσνοστ-Στεάουα (16/12)

Προτεινόμενα Άρθρα