Νίκη και… τελειώνει με την πρωτιά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει σήμερα την Μπάνβιτ και στόχος δεν είναι άλλος από την νίκη, η οποία θα του δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο και λογικά μία ευνοϊκότερη συνέχεια στην φάση του Last 32 του EuroCup. Οι "κίτρινοι" έχουν τα προβλήματα τους, μιας και θα απουσιάσουν Ξανθόπουλος και Τσούπκοβιτς.

Οι δύο συγκεκριμένες απουσίες αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας για τον ΑΡΗ, ο οποίος θα αντιμετωπίζει την Μπάνβιτ η οποία επίσης έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον αγώνα όσον αφορά την δική της προσπάθεια για την κατάληψη μίας καλής θέσης στον όμιλο. Και οι δύο ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση τους στην επόμενη φάση. 

Ποια είναι όμως τα σενάρια για τον ΑΡΗ; 

Ο ΑΡΗΣ τερματίζει πρώτος με νίκη επί της Μπάνβιτ και δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του αγώνα Τραμπζονσπόρ-Ούνιξ Καζάν μιας και έχει την ισοβαθμία με τους Ρώσους στην περίπτωση που κερδίζουν και φτάσουν στο 7-3.

Αν ο ΑΡΗΣ χάσει από την Μπάνβιτ και η Ούνιξ Καζάν κερδίσει στην Τραπεζούντα, τότε οι “κίτρινοι” θα τερματίσουν στην τρίτη θέση του ομίλου τους μιας και θα ισοβαθμήσουν με την τουρκική ομάδα από την οποία θα έχουν ηττηθεί δύο φορές. Η βαθμολογία σε αυτή την περίπτωση θα είναι: 1. Ούνιξ 7-3, 2. Μπάνβιτ 6-4, 3. ΑΡΗΣ 6-4.

Στο τρίτο σενάριο αν ο ΑΡΗΣ χάσει από την Μπάνβιτ και η Τραμπζονσπόρ κερδίσει την Ούνιξ Καζάν, τότε θα υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία ανάμεσα στην πρώτη θέση με ρεκόρ 6-4. Σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσουν τα αποτελέσματα των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια όπου η… ένθετη βαθμολογία θα είναι: ΑΡΗΣ, Ούνιξ Μπάνβιτ, Τραμπζονσπόρ 9 βαθμούς.

Στην συνέχεια θα μετρήσουν οι διαφορές πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια όπου με τα τωρινά δεδομένα ο ΑΡΗΣ έχει 0, η Ούνιξ +22, η Μπάνβιτ -7 και η Τραμπζονσπόρ -15. 

Ο ΑΡΗΣ αν χάσει με -3 και η Τραμπζονσπόρ κερδίσει μέχρι 11 πόντους θα βρει δεύτερος.

Στο χειρότερο σενάριο ο ΑΡΗΣ μένει τέταρτος αν χάσει με -4 από την Μπάνβιτ και η Τραμπζονσπόρ κερδίσει με +12 την Ούνιξ, μιας και τότε θα πέσει στην συνολική διαφορά στο -4, η Μπάνβιτ θα παει στο -3 και η Τραμπζονσπόρ στο -3. 

Τρίτος ο ΑΡΗΣ βγαίνει αν χάσει με -4 και Τραμπζονσπόρ κερδίσει με +27 την Ούνιξ. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΑΡΗΣ-Μπάνβιτ
Τραμπζονσπόρ-Ούνιξ Καζάν
Μπουντούτσνοστ-Στεάουα 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 9 αγ.)
1. ΑΡΗΣ 6-3 659-648 
2. Ούνιξ Καζάν 6-4 720-649 
3. Τραμπζονσπόρ 5-4 681-679 
4. Μπάνβιτ 5-4 717-685 
5. Μπουντούτσνοστ 3-6 658-669
6. Στεάουα 620-725

Προτεινόμενα Άρθρα