Οι απουσίες "σφίγγουν" το ροτέισον

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με δύο απουσίες τη φετινή χρονιά.

Οι τραυματισμοί των Βασίλη Ξανθόπουλου και Σλάβεν Τσούπκοβιτς στερούν δύο πολύτιμα όπλα από τη… φαρέτρα του 47χρονου προπονητή των “κιτρίνων”. Ο ΑΡΗΣ καλείται να αντιμετωπίσει μία ομάδα όπως η Μπάνβιτ, η οποία τον κέρδισε στον πρώτο αγώνα στην Τουρκία και σκόραρε εναντίον του 96 πόντους. Κορυφαίοι σε εκείνο το παιχνίδι ήταν οι γκαρντ Κόρτνεϊ Φόρτσον (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Ντόμινικ Τζόνσον (27 πόντοι) και ο σέντερ Γκάσπερ Βίντμαρ (24 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Αυτή η τριάδα της Μπάνβιτ δημιούργησε πολλά προβλήματα στους “κίτρινους” και σήμερα το απόγευμα, ο Δημήτρης Πρίφτης καλείται να περιορίσει την επιθετική τους δραστηριότητα χωρίς τον καλύτερο περιφερειακό του αμυντικό και έναν ψηλό που προσέφερε λύσεις το τελευταίο διάστημα και αν όχι να διαδραμίσει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα, θα μπορούσε τουλάχιστον να πάρει χρόνο συμμετοχής για να ξεκουράσει ή να προστατεύσει από τη φθορά των φάουλ τους βασικούς ψηλούς της ομάδας.

Το ροτέισον αναγκαστικά θα κλείσει και ο χρόνος συμμετοχής θα μοιραστεί στους… ετοιμοπόλεμους. Η αναγκαιότητα της νίκης που θα φέρει τον ΑΡΗ στην πρώτη θέση αλλά και η ποιότητα του αντιπάλου, θα αποτελέσουν ένα σημαντικό κρας τεστ για τις δυνάμεις και την ικανότητα των “κιτρίνων” να ανταπεξέρθουν και στα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν τελευταία.

Προτεινόμενα Άρθρα