Άμυνα για… σεμινάριο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κράτησε την Μπάνβιτ στους 53 πόντους, 27 λιγότερους από τον μέσο όρο της στα πρώτα 9 παιχνίδια του Eurocup.

Η χθεσινή νίκη επί της Μπάνβιτ έχει διπλή σημασία: αφενός εξασφάλισε την πρώτη θέση σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και αφετέρου επιβεβαίωσε ότι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο ή τις απουσίες της ομάδας, η άμυνα του ΑΡΗ δεν θα σταματήσει να λειτουργεί σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δέχθηκε χθες μόλις 53 πόντους από την Μπάνβιτη, η οποία είχε μέσο όρο στα πρώτα 9 παιχνίδι ατου Eurocup 79,67 πόντους ανά αγώνα. Κράτησε δηλαδή τους Τούρκους 27 σχεδόν πόντους κάτω από τα συνηθισμένα. Φυσικά, δεν ήταν μόνο χθες που η άμυνα του ΑΡΗ ήταν για σεμινάριο. Συνολικά στην φάση των ομίλων του Eurocup οι “κίτρινοι” με εξαίρεση την ήττα από την Μπάνβιι στην Τουρκία (96-84), έχουν ως χειρότερη αμυντικά επίδοση τους 75 πόντους που δέχθηκαν στην Ποντγκόριτσα απέναντι στην Μπουντούτσνοστ και ακολουθούν οι 74 στην πρεμιέρα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία και οι επίσης 74 στο Καζάν απέναντι στην Ούνιξ μετά από παράταση.

Ο ΑΡΗΣ έχει αποκτήσει ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Πρίφτη κι αυτή δεν είναι άλλη από την πολύ δυνατή άμυνα, το γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι και φυσικά το οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια που επιβεβειώνεται σε κάθε αγωνιστική φάση στο ή εκδήλωση της ομάδας εκτός γηπέδου.

Προτεινόμενα Άρθρα