Αλεσάντρο εσύ σούπερ σταρ

από AllAboutARIS

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι χωρίς αμφιβολία ο ηγέτης της Ολίμπια Μιλάνου, ο παίκτης η απόδοση του οποίου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ιταλική ομάδα. Ο γιος του Νάντο Τζεντίλε, ο οποίος έγραψε την δική του ιστορία με την ομάδα του Μιλάνου, αποτελεί το "βαρύ όνομα" της προσεχής αντιπάλου του ΑΡΗ στο E

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε μπορεί να παίξει σχεδόν όλες τις θέσεις από το “1” ως το “4”, κάτι που έκανε και στην Εθνική Ιταλίας. Πήγε στην Ολίμπια Μιλάνου στις 19 Δεκεμβρίου του 2010 και είναι ο ηγέτης της, κάτι που φάνηκε από νωρίς όταν την περίοδο 2013-14 ήταν ο καλύτερος παίκτης κάτω των 22 ετών στο ιταλικό πρωτάθλημα και ο MVP των πλέι οφ.
Ξεκίνησε το μπάσκετ στην Μανταλόνι, ομάδα που εδρεύει κοντά στην Καζέρτα όπου γεννήθηκε. Είναι ο νεαρότερος παίκτης ο οποίος σκόραρει +20 πόντους σε αγώνα πλέι οφ στην Ιταλία. Τα ρεκόρ συνεχίστηκαν για τον Αλεσάντρο ο οποίος σε ηλικία 19 ετών, 6 μηνών και 28 ημερών έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που ξεκινάει πεντάδα σε τελικό πλέι οφ, πίσω από τον Αντονέλο Ρίβα αλλά και τον πατέρα του Νάντο. Πάντως είναι ακόμα ο νεαρότερος… πενταδάτος σε αγώνα τελικού στην ιστορία της Ολίμπια Μιλάνου.
Στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Ιταλίας είχε 16.8 πόντους σε 32.8 λεπτά συμμετοχής. Επίσης έχει επιλεγείσ το Νο53 από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στο ντραφτ του 2014 και τα δικαιώματα του πλέον κατέχουν οι Χιούστον Ρόκετς.

Εκτός από τον πατέρα του Νάντο ο οποιος έπαιξε στην ομάδα του Μιλάνου, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1996, εκεί αγωνίστηκε επίσης και ο αδελφό του Στέφανο την περίοδο 2007-08.

Αρχηγός και με τους αριθμούς

Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι ο κορυφαίος της Ολίμπια και με βάση τους αριθμούς του στην Ευρωλίγκα, όπου είχε πριν τον χθεσινό αγώνα με την Λιμόζ, 20 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ.
Δεύτερος στο σκοράρισμα για την Ολίμπια ο Τζαμέλ ΜακΛίν με 10.9 πόντους και 4.3 ριμπάουντ, ενώ ακολουθεί ο Σιμόν με 10.3 πόντους, 2.9 ασίστ και 3.7 ριμπάουντ ενώ ο Μίλαν Μάτσβαν είναι τέταρτος σκόρερ με εννέα πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ.
Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ, γνωστός από την θητεία του στον Ολυμπιακό, έχει 7.4 πόντους με δύο ασίστ και 1.9 ριμπάουντ, ενώ ο Χουμελ έχει 7.6 πόντους, 4 ριμπάουντ και μία ασίστ ανά αγώνα.
Επίσης ο Τζένκινς είναι στους επτά πόντους, 1.3 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ ενώ ο Μπάρατς έχει 6.3 πόντους, 3.8 ριμπάουντ. Μετά τον Τζεντίλε, ο επόμενος Ιταλός που ξεχωρίζει είναι ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι με 5.6 πόντους, 2 ριμπάουντ και .3.1 ασίστ.

Προτεινόμενα Άρθρα