Η βραδιά που ο "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ" συγκλόνισε την Ευρώπη (vid)

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη, θέλοντας να εδραιωθεί στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και η κλήρωση του έστειλε στο δρόμο του, ένα από τα "μεγαθήρια" του θεσμού, την ιταλική Τρέισερ. Ο "ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ" όμως ήταν έτοιμος να δείξει σε όλη την Ευρώπη τι θα ακολουθήσει…

Η εποχή του “ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ” είναι στην αρχή της, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίππου και τα άλλα παιδιά, να κυριαρχούν στην Ελλάδα. Όμως είχε έρθει η ώρα της Ευρώπης και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών αντίπαλος η Τρέισερ Μιλάνου του Μάικ Ντ’ Αντόνι, του άσου των Λέικερς Μπομπ Μάκαντου (τεράστια μεταγραφή για την εποχή), του ιταλού θρύλου Ντίνο Μενεγκίν, του Κέβιν Μπάρλοου, του πιτσιρικά τότε Ρικάρντο Πίτις. 
Πρώτος αγώνας στο Αλεξάνδρειο, το οποίο είχε γεμίσει ασφυκτικά αρκετές ώρες πριν και όσοι τυχεροί βρέθηκαν εκεί παρακολουθησαν έναν αγώνα που έγραψε ιστορία. Ο Νίκος Γκάλης κάνει… μαγικά, διαλύει τους Ιταλούς με 40 πόντους αναγκάζοντας τον Μπομπ Μάκαντου να πει: “Αυτά που έκανε ο Γκάλης δεν τα είχα δει ούτε σε αγώνα Λέικερς-Σέλτικς”.

ΑΡΗΣ: Γκάλης, Γιαννάκης, Φιλίππου, Λυπηρίδης, Σούμποτιτς, Τζάκσον, Ρωμανίδης, Τσιτάκης, Σταμάτης, Δοξάκης
Τρέισερ Μιλάνο: Μπάρλοου, Μενεγκίν, Ντ” Αντόνι, Μάκαντου, Μπάρνια, Μποζέλι, Πίτις, Πρέμιερ, Γκαλινάρτ, Γκοβέρνα

Προτεινόμενα Άρθρα