Τον κοίταξε στα ίσα για ένα ημίχρονο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πήγε στο ΟΑΚΑ για να παλέψει στα ίσα την πρόκριση κόντρα στον Παναθηναικό. Και το κατάφερε για το πρώτο ημίχρονο. Όμως η κούραση από την μία, δύο ντέρμπι σε τρεις ημέρες, αλλά και η ευστοχία του Παναθηναικού από τα 6.75, ήταν δύο στοιχεία τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα. Οι "κίτρινοι" κατέρρευσαν στο τρίτο δεκάλεπτο καιν ηττήθηκαν με 90-69.

Οι παίκτες του Πρίφτη έκαναν μία εξαιρετική δεύτερη περίοδο και μπόρεσαν να αντιδράσουν από το -8 του πρώτου δεκαλέπτου, μειώνοντας στον… πόντο στο ημίχρονο. Αλλά το 31-11 της τρίτης περιόδου ήταν μη αναστρέψιμο για τον ΑΡΗ, ο οποίος απλά στο τέλος προσπάθησε να μειώσει την διαφορά.

Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, κυρίως λόγω των τριπόντων του Παναθηναικού ο οποίος με 3/5 προηγήθηκε με 11-6. Οι “κίτρινοι” είχαν πρόβλημα στην επίθεση, ενώ αμυντικά έχασαν αρκετά ριμπάουντ δίνοντας… δεύτερης επιθέσεις τους αντιπάλους του. Η διαφορά έφτασε στο -9 (17-8) αλλά και στους 11 (24-13) στο ένατο λεπτό, παρά τις αλλαγές του Πρίφτη. Ο ΜακΝίλ με τρίποντο στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, μείωσε σε 24-16.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ αποφάσισε να πιέσει περισσότερο στην άμυνα, να καλύψει με βοήθειες όπου είχε μειονέκτημα όπως σε Ραντούλιτσα και Διαμαντίδη. Επίσης βελτιώθηκε αισθητά στα ριμπάουντ (έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 17 έναντι 20 του Παναθηναικού) αλλά και στις επιστροφές στην άμυνα. Ο ΜακΝίλ συνέχισε να σκοράρει, αλλά η άνοδος του Χάγκινς ήταν καθοριστική για την επιθετική λειτουργία του ΑΡΗ. Οι “κίτρινοι” μείωσαν σε 31-27, ο Παναθηναικός δεν είχε λύσεις, με τον Χάγκινς να δίνει το προβάδισμα για πρώτη φορά στον ΑΡΗ με 34-35 στο 18ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Πρίφτη έκαναν συνεχόμενα λάθη και έχασαν ευκαιρίες για να αυξήσουν την διαφορά. Τελικά στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά έκλεισε στον… πόντο (38-37) μετά από καλάθι του Χάγκινς, ο οποίος βρέθηκε μόνος του με το καλάθι του Παναθηναικού μετά από εκπληκτική ασίστ του ΜακΝίλ.
Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για τον ΑΡΗ, μιας και πολύ νωρίς έχασε την επαφή στο σκορ. Ο Παναθηναικός είχε εκπληκτικά ποσοστά στα τρίποντα, με τον Γκιστ να σκοράρει από τα 6.75, ενώ επιθετικά οι “κίτρινοι” δεν είχαν ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεκινήσουν με 8-0 (46-37) ενώ η διαφορά έφτασε στους 21 πόντους (67-46) στο 29ο λεπτό, με το 69-48 του 30ου λεπτού να δίνει σαφέστατο προβάδισμα στον Παναθηναικό, με την τρίτη περίοδο να λήγει με 31-11.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα. Όποιος έρχονταν από τον πάγκο του Παναθηναικό ήταν εύστοχος σε τρίποντο, με την διαφορά να μένει σταθερά κοντά στους 20 πόντους για τους γηπεδούχους, φτάνοντας και στους 25. Οι “κίτρινοι” απλά στο τέλος κατάφεραν να μειώσουν σε 90-69 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 38-37, 67-46, 90-69.

Προτεινόμενα Άρθρα