"Ο ΑΡΗΣ είναι καλή ομάδα και οφείλαμε να τον σεβαστούμε"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός αναγνώρισε την ποιότητα που διαθέτει ο ΑΡΗΣ και τον χαρακτήρισε άξιο σεβασμού.

Μιλώντας στο sdna.gr, ο Τζέιμς Γκιστ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον χθεσινό ημιτελικό κόντρα στον ΑΡΗ. Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Αμερικανός παίκτης του Παναθηναϊκού:

-Επειτα από ένα πρώτο ημίχρονο αρκετά περίπλοκο, καθώς ο Αρης ανέτρεψε διαφορά ένδεκα πόντων περνώντας μπροστά στο σκορ, ήλθε ο καταιγισμός τριπόντων, που έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση. Σωστά;

«Κατά τη γνώμη μου, η αφετηρία ήταν η άμυνά μας. Οταν η άμυνά μας έγινε επιθετική, βρήκαμε αυτοπεποίθηση και ρυθμό και στην επίθεση. Το δεύτερο, που μας έδωσε φτερά, ήταν η κυκλοφορία της μπάλας. Η μπάλα κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα, όλοι ψάχναμε τον ελεύθερο συμπαίκτη και κάποια στιγμή τα τρίποντα άρχισαν όντως να πέφτουν βροχή. Ε, μετά ήταν πολύ δύσκολο για τον Αρη να μας ακολουθήσει».

-Ηταν η αίσθησή μας ή όντως οι αμυντικές περιστροφές του Αρη ήταν εξαιρετικά αργές στην τρίτη περίοδο;

«Κοίτα. Οταν η μπάλα κυκλοφορεί τόσο καλά και περνάει από τα χέρια όλων, είναι σχεδόν αδύνατο για την αντίπαλη άμυνα να ακολουθήσει αυτό τον ρυθμό και να αντιδράσει αποτελεσματικά. Δεν νομίζω ότι ο Αρης ήταν αργός ή κάτι τέτοιο. Η δική μας επίθεση ήταν πάρα πολύ καλή. Αυτό σε συνδυασμό με την επιθετική άμυνά μας έφεραν την πρόκριση. Είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να σταματήσει αυτό τον συνδυασμό». 

-Με ποιο τρόπο ακριβώς ο κόουτς Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να σας αφυπνίσει στο ημίχρονο; Τι είπε στα αποδυτήρια;

«Μας εξήγησε ότι επιτρέψαμε πολλούς εύκολους πόντους και επιθετικά ριμπάουντ, που έδωσαν την ευκαιρία στον Αρη για δεύτερες επιθέσεις. Είχαμε διαφορά ένδεκα πόντων και τη χάσαμε. Συνεπώς, αν βελτιώναμε αυτά τα δύο στοιχεία και επιταχύναμε την κυκλοφορία της μπάλας, θα μπορούσαμε να θέσουμε τις βάσεις της πρόκρισης και αυτό κάναμε. Ο κόουτς επανέλαβε αυτό που ήδη γνωρίζαμε, ότι ο Αρης είναι καλή ομάδα και ότι οφείλαμε να το σεβαστούμε αυτό και να ανεβάσουμε τον ρυθμό μας σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού». 

Προτεινόμενα Άρθρα