«Σαν ΑΡΗΣ οφείλαμε να διεκδικήσουμε και τα δυο παιχνίδια»

από AllAboutARIS

«Είμαστε πολύ πικραμένοι για τον αποκλεισμό»

Μετά την ήττα από τον Παναθηναικό και τον αποικλεισμό από το κύπελλο Ελλάδας, ο ΑΡΗΣ θα στρέψει πλέον την προσοχή του στο εγχώριο πρωτάθλημα και το Eurocup, όπου ευελπιστεί να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται και να ζήσει το δικό του ευρωπαικό ταξίδι. Αυτά δήλωσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφορικά με την επόμενη μέρα στον ΑΡΗ μετά τις δευο ήττες στην Αθήνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sport24.gr.

Για τον αγώνα με τον Πναθηναϊκό:«Πληρώσαμε το κακό μας πρώτο πεντάλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάτι ανάλογο που μας είχε συμβεί και στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αλλά μπορέσαμε με την άμυνά μας να αντιδράσουμε”Δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε και πάλι καθώς ο Παναθηναϊκός στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου τα έβαλε όλα. Κάτι που όταν συμβεί είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης»

Για τα συναισθήματα που φέρνει ένας αποκλεισμός:« Είμαστε όλοι μας πολύ πικραμένοι γιατί αν και γνωρίζαμε ότι θα είχαμε πολύ δύσκολο έργο από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση θέλαμε πολύ την πρόκριση στον τελικό. Για αυτό μάλιστα είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε παραμείνει στην Αθήνα όπου περάσαμε τα Χριστούγεννα μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια όμως να μείνουμε περισσότερο σε αυτή μας την ήττα από τον Παναθηναϊκό και την πίκρα ότι δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το Κύπελλο κι αυτό γιατί η χρονιά δεν τελείωσε. Συνεχίζεται και έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με το Ρέθυμνο στην έδρα μας στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς του 2016 και ακολούθως και πάλι δύο παιχνίδια την εβδομάδα με την έναρξη και των παιχνιδιών μας στην επόμενη φάση του Eurocup»

Για τις ημερομηνίες και την δυσκολία των δυο παιχνιδιών στην Αθήνα:«Είναι αλήθεια ότι μας περίμεναν δύο δύσκολα παιχνίδια μακριά από την έδρα μας μέσα σε τέσσερις μέρες. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πολυτέλεια να ξεχωρίσουμε κάποιο από τα δύο γιατί είμαστε ο Άρης και φροντίσαμε να τα διεκδικήσουμε και τα δύο. Κι αυτό γιατί θέλαμε και στα δύο να πάρουμε τη νίκη. Αν δεν γινόταν αλλαγή της ημερομηνίας στο νοκ άουτ ημιτελικό που δώσαμε με τον Παναθηναϊκό θα διεξαγόταν πριν από δύο εβδομάδες. Δεν τίθεται θέμα κούρασης για το ότι προερχόμασταν από την προσπάθεια που είχαμε καταβάλει στο ΣΕΦ. Έπρεπε να προσαρμοστούμε και στα δύο.»

Για την διαφορά στον αγώνα με τον Παναθηναικό:«Η τελική διαφορά είναι πλασματική με τον Παναθηναϊκό να έπιασε εξαιρετική βραδιά μετά το δεύτερο δεκάλεπτο τελειώνοντας το παιχνίδι με ποσοστό πάνω από 50% στα τρίποντα. Κι όσο για εμάς δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη κάτι που το πετύχαμε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα. Ουσιαστικά μας στοίχισε το τρίτο δεκάλεπτο αλλά όπως είπα είμαστε υποχρεωμένοι να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι εν όψει της συνέχειας. Τόσο για το παιχνίδι του πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο όσο και την πρεμιέρα της επόμενης φάσης του Eurocup με τη Νεπτούνας που είναι δύο παιχνίδια στην έδρα μας και θα πρέπει να την υπερασπιστούμε πετυχαίνοντας δύο νίκες»

Για τις βλέψεις στο Eurocup:«Θα είναι το ιδανικό αλλά είναι κάτι πολύ μακρινό ακόμη. Κάτι που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε αφού με το καλό προκριθούμε στα νοκ άουτ παιχνίδια του Eurocup. Σίγουρα η έδρα μας και η ώθηση που μας δίνουν οι φίλαθλοί μας με την ατμόσφαιρα που δημιουργούνε θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά οδηγό μας όπως συνέβη και στην πρώτη φάση των ομίλων όπου είχαμε το απόλυτο με το 5 στα 5. Το σίγουρο είναι ότι ο Άρης έχει κάνει ανοδικά βήματα οργανωτικά και αγωνιστικά και πάνω σε αυτά θα πρέπει να χτίζει καθημερινά βλέποντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και στην προκειμένη περίπτωση το επόμενο που είναι με το Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα στην έδρα μας»

Προτεινόμενα Άρθρα