«Το γήπεδό μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημά μας»

από AllAboutARIS

«Μπαίνουμε με όρεξη για να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε»

Στην πρεμιέρα του Last 32 και τον αγώνα κόντρα στην Νεπτούνας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στις δηλώσεις κατά της διάρκεια της media day.Στην πολύ δυνατή έδρα που δίνει αυτόματα πλεονέκτημα στην ομάδα και στην ορέξη της ομάδας να διεκδικήσει ότι της αναλογεί στάθηκε ο προπονητής του ΑΡΗ

Για την δεύτερη φάση του Eurocup ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε:« Ξεκινάει η δεύτερη φάση του Γιούροκαπ και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα ότι θα παίξει άλλα έξι παιχνίδια στην Ευρώπη. Όλα είναι δύσκολα. Η Νεπτούνας είναι  λιθουανική ομάδα, παίζει μπάσκετ σε υψηλό ρυθμό, δεν διστάζει να σουτάρει, είναι επιθετική εκ φύσεως  και πρέπει να την περιορίσουμε εμείς επιθετικά για να δημιουργήσουμε τις βάσεις για τη νίκη»

Για τον αμυντικό ΑΡΗ και την..ειθετική Νεπτούνας: «Το όπλο της είναι όντως η επίθεση και το δικό μας είναι η άμυνα. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε, αυτή είναι η αντιπαλότητα. Συνήθως η ομάδα με την επίθεση έχει ένα πλεονέκτημα, αλλά μέσα στο γήπεδό μας έχουμε δείξει ότι μπορούμε φύσει επιθετικές ομάδες να τις κρατάμε χαμηλά και να φτάνουμε στη νίκη»

Για της εμπειρίες που αποκόμισε η ομάδα από την πρώτη φάση της διοργάνωσης:« Εχουμε 10 παιχνίδια στα πόδια μας, το γήπεδό μας είναι το μεγάλο πλεονέκτημά μας, αλλά δεν έχουμε εμπειρία μεγάλη σαν ρόστερ από αυτή τη φάση. Μπαίνουμε με όρεξη για να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε»

Για το γεγόνος οτί η ομάδα του θεωρείται αουτσάιντερ:« Είναι λιγότερα τα παιχνίδια και άρα επιτρέπονται λιγότερες λάθος βραδιές. Μιλάμε για ομάδες που έχουν ξεχωρίσει και είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Είμαστε αουτσάιντερ, ίσως να ήμασταν θεωρητικά και η πιο καλή πρώτη ομάδα από όμιλο για κάποιους αντιπάλους σε σχέση με την πρώτη Βαλένθια ή την πρώτη Γαλατασαράι. Όλοι θα είναι πιο υποψιασμένοι σε σχέση με μας, θα παρουσιαστούν πιο σοβαροί»

Για την προετοιμασία ενόψει του αυριανού παιχνιδιού: «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Κάθε φορά αναλύουμε τον αντίπαλο, προσπαθούμε να οργανώνουμε ένα πλάνο, αλλά ολα αυτά έπονται της ενέργειας, της αποφασιστικότητας και της συγκέντρωσης που θα πρέπει να έχουμε σε αυτό το παιχνίδι»

Προτεινόμενα Άρθρα