"Ένα σήμερα ομάδα και γήπεδο"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης αναφέρθηκε στην βοήθεια του κόσμου, αλλά και στην νοοτροπία των παικτών του στην άμυνα σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Ο Έλληνας τεχνικός του ΑΡΗ είπε: “Συγχαρητήρια στα παιδιά και την ομάδα. Συγχαρητήρια στο… γήπεδο. Σήμερα πραγματικά ήμασταν “ένα”, όλα μαζί. Βάλαμε πολύ καλές βάσεις μέσα από την άμυνα κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι διατηρήσαμε αυτή την παρουσία σε όλη την διάρκεια του παιχνιιδιού γιατί στα παιχνίδια αυτά που ξεκινάνε έτσι, τα δεδομένα ανατρέπονται ή ως έναν βαθμό ανατρέπονται. Είχαμε συγκέντρωση, διατηρήσαμε την ενέργεια μας και η διαφορά παρέμεινε στα επίπεδα του πρώτου δεκαλέπτου.Τελειώνει αυτό και αναγκαστικά πάμε το Σάββατο να παίξουμε στον Κολοσσό” και πρόσθεσε: Θα θέλαμε να χαλαρώσουμε ένα βράδυ, να γελάσουμε λίγο παραπάνω. Αλλά τώρα πρέπει να δούμε βίντεο οι προπονητές, αύριο προπόνηση οι παίκτες, έτσι ειναι”.

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ κράτησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα είπε: “Είναι σημαντικό, δεν σας κρύβω ότι έχω άγχος σε τέτοια παιχνίδια. Οι διαφορές ανατρέπονται εσύ χαλαρώνεις, ο αντίπαλος μπαίνει σε εγωισμό, αυτά γίνονται ενστικτωδώς. Είναι θετικό ότι την διατηρήσαμε. Οι διαφορές παίζουν ρόλο, είναι χαζό βέβαια να μιλάμε για προκρίσεις, πρέπει να ήμαστε μετρημένοι”.

Μιλώντας για την Νεπτούνας είπε: “Η νεπτούνας είναι καλή ομάδα, πραγματική ομάδα που δεν στηρίζεται σε έναν παίκτη. Έχει καλή επιθετική δραστηριότητα. Ήταν καταλυτική η άμυνα μας στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε βάσεις, πενυματικές κυρίως στο κομμάτι του παιχνίδιου. Όταν δεχθήκαμε κάποια τρίποντα στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν είχε διάρκεια πάνω από 4-5 κατοχές και επανήλθαμε στην σωστή νοοτροπία. Γι’ αυτό ήταν δύσκολο, σε συνάρτηση με το γήπεδο που δημιουργεί συνθήκες δύσκολες για τον αντίπαλο”.

Για το αν μπορεί να γίνει σκάουτινγκ για την ατμόσφαιρα του Αλεξανδρείου είπε: “Υπάρχει τρόπος, το δείχνεις το βίντεο. Αλλά άλλο να βλέπεις και άλλο να το νιώθεις όταν σουτάρεις, όταν μπαίνεις να παίξεις. Το γήπεδο είναι έντονο και είναι δύσκολο για τον αντίπαλο”

Όσον αφορά τις δυνατότητες του ΑΡΗ και που μπορεί να φτάσει είπε: “Δεν ξέρω ποιες οι δυνατότητες μας διότι είναι εντέλώς καινούργιο αυτό που διαμορφώνεται. Έχουμε δυνατότηες αλλά εξαρτάται και από την μέρα. Έχουμε τα δεδομένα ως ρόστερ που μπορούμε να φτάσουμε. Δεν πρέπει να κοιτάμε μακριά, θα είναι λάθος μας. Δεν πρέπει να πάρουμε τα μυαλά μας αέρα. Η ζωή στο μπάσκετ διδάσκει ότι οι συναισθηματικές μεταλλάξεις είναι έντονες και μπορείς να πάθεις κρίση ταυτότητας. Την μία είσαι καλός, την άλλη είσαι κακός. Όλα σε μία μέση οδό. Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Ενστικτωδώς χαλαρώνεις, νομίζεις ότι είσαι πολύ καλός, δεν συμβάινει κάτι τέτοιο. Συμβαίνει αυτό που πρέπει να κάνεις την επόμενη μέρα”.

Για τα τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας που έχει ο ΑΡΗΣ είπε: “Είναι δύσκολα παιχνίδια. Ο Κολοσσός είναι δυνατή ομάδα, με καλή χημείο και προσανατολισμό στο παιχνίδι του. Και φυσικά για τα επόμενα δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Είναι με ομάδες εν δυνάμη Ευρωλιγκά, ο Παναθηναικός σίγουρα, αλλά και οι Αλμπα-Αρμάνι, είναι δυνατές ομάδες με βαθιά ρόστερ και εμπειρία. Θα προετοιμαστούμε, θα πα΄με να παίξουμε και τα δούμε τι θα συμβεί”.

Προτεινόμενα Άρθρα