"Αγγίξαμε το τέλειο, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός γκαρντ του ΑΡΗ μίλησε μετά το τέλος του αγώνα για τη σημερινή εμφάνιση, την πορεία της ομάδας στο Eurocup και τον επόμενο αγώνα με τον Κολοσσό για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΑΡΗΣ επικράτησε σε έναν ακόμα εντός έδρας αγώνα για το Eurocup και ο Τζερέλ ΜακΝίλ σχολίασε: “Μπήκαμε από νωρίς στην πρώτη περίοδο δυνατά και παίξαμε το καλύτερο που μπορούμε. Δώσαμε τον τόνο στην άμυνα και δυσκολέψαμε πολύ τη Νεπτούνας που έβαλε μόλις 5 πόντους στην πρώτη περίοδο. Κάθε φορά που παίζουμε τέτοια άμυνα και κρατάμε έναν τόσο καλό επιθετικά αντίπαλο στους 5 πόντους, αυτό μας δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη. Το μεγαλύτερο πράγμα που θέλαμε ήταν να παίζουμε με μεγάλη ένταση και να τη διατηρήσουμε σε όλο τον αγώνα”.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα στην άμυνα και κατά πόσο είναι η ιδανική εμφάνιση αυτή για τον ΑΡΗ, ο Αμερικανός τόνισε: “Νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό αν και τίποτα δεν ειναι τέλειο, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε κάποια κενά στην απόδοσή μας αλλά νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που ολοκηρώσαμε την προηγούμενη φάση στο Eurocup και το πως μπήκαμε στο πρώτο παιχνίδι αυτής”.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημασία που θα παίξουν οι εντός έδρας νίκες στο στόχο της πρόκρισης τονίζοντας: “Αναμφίβολα θα μας βοηθήσει. Διατηρήσαμε το αήττητο εντός έδρας στην πρώτη φάση, αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα και να πάρουμε και μερικές νίκες μακριά από την έδρα μας. Κάναμε καλή δουλειά στην προηγούμενη φάση και πρέπει να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε, να προστατεύσουμε δηλαδή την έδρα μας και να φανούμε ανταγωνιστικοί στα εκτός, να παραμείνουμε εντός αγώνων μέχρι το τέλος ώστε να “κλέψουμε” νίκες και να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

Ερωτήθηκε για το που μπορεί να φτάσει ο ΑΡΗΣ στο Eurocup με εμφανίσεις σαν τη σημερινή και απάντησε: “Δεν είμαι καλός στις προβλέψεις. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δουλεύουμε σκληρά καθημερινά στις προπονήσεις ώστε να βελτιωθούμε ατομικά και ως ομάδα και θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε”.

Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο και ο ΜακΝίλ σχολίασε το πόσο δύσκολο είναι για τους “κίτρινους” να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους μετά από μία τόσο καλή εμφάνιση και μεγάλη νίκη όπως αυτή επί της Νεπτούνας: “Δεν είναι καθόλου δύσκολο για μας. Ο προπονητής φροντίζει για αυτό, μας το υπενθυμίζει συνέχεια μετά από κάθε αγώνα. Σήμερα μπορούμε να χαρούμε για τη νίκη αλλά από αύριο πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά για το επόμενο παιχνίδι και τον επόμενο αντίπαλο. Ακολουθεί μία πολύ δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στον Κολοσσό και θα προετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα τις επόμενες μέρες”.

Προτεινόμενα Άρθρα