«Στο πρώτο δεκάλεπτο… μασούσαμε σίδερα!»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η κριτική του έμπειρου γκαρντ για την χθεσινή νίκη επί της Νεπτούνας και την πολύ καλή απόδοση της ομάδας

Η φοβερή απόδοση του ΑΡΗ στο πρώτο δεκάλεπτο, κυρίως αμυντικά, αλλά και η διάρκεια της ομάδας ήταν τα κλειδιά για την νίκη επί της Νεπτούνας, σύμφωνα με τον Βασίλη Ξανθόπουλου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, ο έμπειρος γκαρντ των «κίτρινων» στάθηκε στην σοβαρότητα που επέδειξαν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του κόσμου και στην συνεισφορά του στην επικράτηση επί των Λιθουανών.

Για την εμφάνιση του ΑΡΗ και την νίκη επί της Νεπτούνας: «Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η νίκη ήρθε εύκολα. Μην ξεχνάμε όμως ότι παίζαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία νίκησε στην έδρα της Γαλατά. Από το πρώτο λεπτό ήμασταν πολύ δυνατοί στην άμυνα. Αυτό μας έδωσε και τη νίκη. Στο πρώτο δεκάλεπτο… μασάγαμε σίδερα. Και κυριολεκτικά να ίσχυε, θα το κάναμε. Μπράβο στα παιδιά και στο προπονητικό τιμ για το πλάνο που είχαμε. Το ακολουθήσαμε πιστά».

Για το κατά όσο θεωρεί ότι η υπόθεση νίκη τελείωσε για τον ΑΡΗ στο 25-5: «Εμείς αλλά και ο περισσότερος κόσμος δεν νομίζω να πίστεψε ότι ο αγώνας τελείωσε σε εκείνο το σημείο, γιατί είχε ακόμα 30 λεπτά. Σε ένα τέτοιο διάστημα, μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Δεν γινόταν να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό για 40 λεπτά. Παρόλα αυτά, ήμασταν σοβαροί και πήραμε μία σημαντική διαφορά».

Για την διάρκεια και την ενέργεια του ΑΡΗ, στοιχεία με τα οποία κράτησε την διαφορά στο σκορ μέχρι το φινάλε: «Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο ημίχρονο, οι προπονητές μας είπαν, “μην μπείτε στο τρυπάκι ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει και μην ξεχνάτε ότι η διαφορά θα παίξει ρόλο”. Ημασταν πιστοί στο πλάνο μας, καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού».

Για τα τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν για τον ΑΡΗ: «Ετσι είναι η ζωή μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην ομάδα και έχουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια ακόμα και τώρα».

Για την ατμόσφαιρα του γηπέδου: «Αμα δεν το ζήσεις, δεν το καταλαβαίνεις. Το γήπεδο, μας δίνει ώθηση. Υπάρχει μία ιδιαίτερη αύρα στο συγκεκριμένο γήπεδο και μαζί με τον κόσμο, μας απογειώνει».

Για το απόλυτο του ΑΡΗ στο Αλεξάνδρειο και κατά πόσο αισθάνονται ανίκητοι στην έδρα τους: «Δεν αισθανόμαστε ανίκητοι, αλλά νιώθουμε καλά. Αυτό είναι το σημαντικό».

Για το πόσο βοηθάει την ομάδα να διατηρεί την απόδοση της, έχοντας δύο παιχνίδια την εβδομάδα: «Από την μία δεν βοηθάει, γιατί είναι δύσκολο να μοντάρεις κάποια πράγματα και να βελτιωθείς. Από την άλλη όμως, έχεις ρυθμό παιχνιδιού και μάλιστα απέναντι σε καλές ομάδες. Δεν συγκρίνεται αυτό».

Προτεινόμενα Άρθρα