«Δεν υπάρχουν τέτοιες έδρες στην Ευρώπη»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Η ενέργεια του κόσμου, σου δίνει παραπάνω κίνητρο και όρεξη»

Ο Βασίλης Σίμτσακ, όπως όλοι χθες μετά τον αγώνα με την Νεπτούνας, στάθηκε στην απίστευτη ατμόσφαιρα των φίλων του ΑΡΗ σε ένα ακόμη ματς και στην εξτρά ενέργεια που παίρνει η ομάδα από την κερκίδα.

Ο σέντερ των «κίτρινων» χαρακτήρισε ως σημαντικό πλεονέκτημα το γεμάτο Παλέ, αναφερόμενος επίσης στο αγωνιστικό κομμάτι του ματς με τους Λιθουανούς, όπως και στην δύσκολη συνέχεια της ομάδας μέσα στον Ιανουάριο.

Για την νίκη επί της Νεπτούνας και αν ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε: «Δεν ήταν καθόλου εύκολο, πιστέψετε με. Η Νεπτούνας είναι μία πολύ καλή ομάδα επιθετικά. Απλά μπήκα με τρομερή ενέργεια από το πρώτο λεπτό. Σε αυτό το γήπεδο, η ενέργεια του κόσμου, σου δίνει παραπάνω κίνητρο και… όρεξη για να παίξεις άμυνα. Αυτό κάναμε».

Για την πολύ καλή άμυνα της ομάδας: «Είναι όλα μαζί. Ο κόσμος, η τρομερή δουλειά των προπονητών, η όρεξη, η θέληση και φυσικά το κίνητρο για τη νίκη. Ολα αυτά, μας δίνουν την εικόνα που έχουμε μέσα στο γήπεδο».

Για την φοβερή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος και τους ύμνους του Αντομάιτις: «Είναι κάτι το ξεχωριστό. Δεν υπάρχουν στην Ευρώπη έδρες σαν την δική μας, Αυτή η ηχητική, ο παλμός… Αντε μία ή δύο. Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για εμάς. Το εκμεταλλευόμαστε και μας βγαίνει σε καλό».

Για την ευρωπαϊκή πορεία του ΑΡΗ και αν… ανοίγει η όρεξη των παικτών: «Το μόνο που σκεφτόμαστε, είναι το παιχνίδι με τον Κολοσσό. Δεν το λέω για να δείξω ότι είμαστε ταπεινοί. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο κολοσσός πέρυσι μας νίκησε δύο φορές. Μας πλήγωσε πολύ. Είναι καλή ομάδα και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε την νίκη. Ο Κολοσσός παλεύει όλα τα παιχνίδια και για εμάς είναι σημαντικό να κλείσε ο 1ος γύρος με νίκη. Την χρειαζόμαστε πολύ».

Για τα τέσσερα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν: «Είναι έτοιμη να το διαχειριστεί. Γίνεται η κατάλληλη προπόνηση και υπάρχει όρεξη από όλους τους παίκτες για ατά τα παιχνίδια. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για πάρα πολλούς. Μόνο καλό μας κάνουν αυτά τα ταξίδια και θα τα δώσουμε όλα για να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα».

Για το μεγάλο διάστημα απουσίας της ομάδας από την Θεσσαλονίκη και αν είναι εύκολο να το συνηθίσει κάποιος παίκτης: «Δεν συνηθίζεται εύκολα, υπάρχει όμως πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, Οι ιδιοκτήτες, μας προσφέρουν πολλά πράγματα, οπότε αυτή η απουσία από την Θεσσαλονίκη δεν μας επηρεάζει πάρα πολύ. Στα ταξίδια δεν υπάρχουν προβλήματα, Περνάμε καλά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Προτεινόμενα Άρθρα