Σενάρια για Παπανικολάου

από AllAboutARIS

Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε ελεύθερος από τους Ντένβερ Νάγγετς, μία εξέλιξη που δεν περίμενε ο Έλληνας άσος, με το όνομα του να μπαίνει ξανά στην λίστα του ΑΡΗ και όπως είναι λογικά να κυκλοφορούν ήδη τα πρώτα σενάρια για πιθανή επαφή των δύο πλευρών.

Ο “Παπ” διατηρεί άριστες σχέσεις με τον ΑΡΗ, είναι άλλωστε συχνές οι παρουσίες του στο Αλεξάνδρειο, όπως πέρυσι στον αγώνα των πλέι οφ με τον Π.Α.Ο.Κ. αλλά και η εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη. Ο Έλληνας άσος ποτέ δεν έκρυψε ότι ο ΑΡΗΣ τον βοήθησε σημαντικά στην καριέρα του και ότι θα ήθελε να επιστρέψει. 
Ο Νίκος Λάσκαρης από την άλλη έχει στο μυαλό του την δημιουργία ενός ισχυρού ελληνικού κορμού για τα επόμενα χρόνια και ο Κώστας Παπανικολάου δείχνει ότι αποτελεί την ιδανική επιλογή. Εκτός αυτού θα αποτελέσει και ένα μεγάλο “μπαμ” όσον αφορά την ψυχολογία του κόσμου. 

Τα δεδομένα είναι τα εξής: Ο Κώστας Παπανικολάου βρίσκεται στο Ντένβερ μαζί με την οικογένεια του, και σύμφωνα με πληροφορίες από τις Η.Π.Α θα παραμείνει εκεί για λίγες ημέρες ώστε να προσπαθήσει να βρει συμβόλαιο σε άλλη ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κάτι που φαίνεται πάντως να συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, αν και ο ίδιος θέλει να δοκιμάσει και πάλι στο ΝΒΑ. 
Ενδιαφέρον από την Ευρώπη υπάρχει και κυρίως από Εφές Πίλσεν και Μπαρτσελόνα, με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης να έχει κάνει πρόταση στον “Παπ” και νωρίτερα στην χρονιά αλλά η απάντηση ήταν αρνητική και ακολούθησε το συμβόλαιο στους Νάγγετς. 
Δεν αποκλείεται επίσης και ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει και πάλι. 

Η περίπτωση ΑΡΗΣ και το δικαίωμα συμμετοχής στο EuroCup

Ο ΑΡΗΣ θα ήθελε να τον αποκτήσει, αυτό είναι δεδομένο. Όμως η λογική του Πρίφτη και το πλάνο του Έλληνα τεχνικού θα ήθελε τον “Παπ” με συμβόλαιο τουλάχιστον 1,5 χρόνου, κάτι που φαντάζει πολύ δύσκολο να γίνει. 
Επίσης όσον αφορά το θέμα συμμετοχής του στο EuroCup που θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο ένα εμπόδιο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της διοργάνωσης, υπάρχει μία σύντομη μεταγραφική περίοδο που ξεκινάει στο τέλος της 3ης αγωνιστικής του Last 32 και ολοκληρώνεται πριν την έναρξη της 4ης αγωνιστικής. Ο κανονισμός φυσικά μιλάει για αντικατάσταση παίκτη, κάτι που λογικά είναιξ καθαρά τυπικό, μιας και μπορείς απλά να κόψεις έναν παίκτη από το ρόστερ που έχεις δηλώσει. Άρα θεωρητικά ο ΑΡΗΣ έχει μία μεταγραφική περίοδο για την Ευρώπη διάρκειας πέντε με έξι ημερών. 

Οι “κίτρινοι” παρακολουθούν την υπόθεση και δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια επαφή με την πλευρά του εκπροσώπου του Κώστα Παπανικολάου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Προτεινόμενα Άρθρα