«Σκότωσε» τον Ντούντα ο Μπαρτζώκας

από AllAboutARIS

Μεγάλη νίκη για την Λοκομοτίβ Κουμπάν, 78-77 την Αναντολού Εφές, διατηρώντας το απόλυτο στο Top-16 ύστερα από δύο αγωνιστικές, στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα έκανε την ανατροπή και χάρη σε τρίποντο του Μπρόκοφ στα τελευταία δευτερόλεπτα, έφτασε στο ροζ φύλλο αγώνα, με τον Μπράουν από πλευράς ηττημένων να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή του ματς (σε κακή εκτελεσμένη επίθεση).

«Όργια» από Ντιλέινι που σταμάτησε στους 25 πόντους, στους 16 ο Ράντολφ, ενώ ο άνθρωπος που καθόρισε την αναμέτρηση είχε μόλις 5! Για τους Τούρκους 16 έβαλε ο Ερτέλ και 15 ο… μοιραίος Μπράουν.

Το ματς

Η αστοχία της Λοκομοτίβ και οι καλές επιλογές της Εφές, της έδωσαν την ευκαιρία να προηγηθεί 6-2, προτού οι Ρώσοι βρουν τα πατήματά τους στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 6-0, ανακτήσουν τα ηνία με 8-6. Οι Τούρκοι επέμεναν από την περιφέρειά τους και κατάφεραν για πρώτη φορά να ξεφύγουν με 6 (10-16) κόντρα στην ομάδα του Μπαρτζώκα που δυσκολευόταν μπροστά. Φυσιολογικά λοιπόν γράφτηκε και το 13-21 της πρώτης περιόδου, που αποτύπωνε πλήρως την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων.

Ο Ερτέλ από τα 6,75 έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (13-24), Ντιλέινι και Μπίκοφ προσπαθούσαν με παρόμοιο τρόπο να κρατήσουν όρθια την Λοκομοτίβ, ωστόσο η Εφές έβρισκε διαδρόμους στην επίθεση και με καλή κυκλοφορία ελεύθερα σουτ. Ένα τέτοιο από τον Οσμάν (που είχε ήδη φτάσει τους 9 πόντους) έγραψε το 19-31 στο 14’. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, η ομάδα του Ίβκοβιτς ήταν το απόλυτο αφεντικό με τη διαφορά μία να πέφτει και μία ν’ ανεβαίνει πάνω απ’ τους δέκα. Ωστόσο δύο συνεχόμενα τρίποντα από Ράντολφ και Ντιλέινι (buzzer beater) το έκανε ξανά… ντέρμπι, ενόψει της επανάληψης, με το 37-43 του ημιχρόνου.

Με τον Ράντολφ να «ζεσταίνεται» για τα καλά (14π.), η Λοκομοτίβ έφτασε σε απόσταση… βολής για το 46-47, προτού ο Ντιλέινι φέρει το ματς στην ισοπαλία (50-50), με την τουρκική ομάδα να έχει «μπλοκάρει» επιθετικά. Χάρη στον Μπράουν και τον Ντάνστον, η Εφές βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα και εκμεταλλευόμενη ένα μίνι «μπλακ-άουτ» της αντιπάλου της, έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +6, 53-59.

Με πέντε σερί πόντους του Μπράουν, η Εφές πήρε εκ νέου απόσταση, με εννιά για το 55-64 στο 33’. Οι γηπεδούχοι έσφιξαν την άμυνά τους, δεν δέχθηκαν καλάθι για τα επόμενα 2’, επωφελήθηκαν κάποια λάθη των Τούρκων στο αμυντικό ριμπάουντ και «μάζεψαν» το ματς για το 62-64. Ο Ντιλέινι πήρε «φωτιά» και με πολύ μεγάλα τρίποντα, έφερε την Λοκομοτίβ μπροστά στο σκορ, 70-69. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο (75-75), προτού ο Μπρόκοφ στα 24’’ πριν το τέλος σηκωθεί για τρεις και «σοκάρει» την Εφές για το 78-75. Ο Ερτέλ μείωσε με δύο βολές, ενώ στα 16’’ πριν τη λήξη ήταν η σειρά του Ντρέιπερ να πάει στη γραμμή. Ο γκαρντ της Λοκομοτίβ αστόχησε και στις δύο, κρατώντας όρθια την Εφές για το διπλό! Ο Γκρέιντζερ έδειξε πως θα πόσταρε τον Ντρέιπερ, τελευταία στιγμή άλλαξε απόφαση, έδωσε έξω στον Μπράουν, αλλά σε «σκοτωμένη» επιλογή και δύσκολο τρίποντο, αυτός αστόχησε, μην αλλάζοντας το 78-77!

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 37-43, 53-59, 78-77

Προτεινόμενα Άρθρα