"Σκληροί στην άμυνα και ομαδικοί στην επίθεση"

από AllAboutARIS

Ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει αύριο οι παίκτες του να παίξουν με την γνώριμη σκληράδα στην άμυνα και στην επίθεση να είναι ομαδικοί, προκειμένου να μην παρασυρθούν στον ρυθμό της Αρμάνι.

Οι σκέψεις του για το αυριανό ματς:

“Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος που απαρτίζετα από παίκτες που ως επί το πλείστον αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Είναι μια ομάδα που παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό, έχει άναρχο παιχνίδι, κάτι που μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Ο ρυθμός του αγώνα, ο έλεγχος του ριμπάουντ και οι αποφάσεις που θα πάρουμε, είναι τρία κομμάτια πολύ σημαντικά για να έχουμε ένα κοντρόλ και να μην παρασυρθούμε σε υψηλό τέμπο που θα ευνοεί το Μιλάνο”.

Για την εικόνα που δείχνει η Αρμάνι στα παιχνίδια της:

“Είναι ομάδα που έχει πολύ έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού στο παιχνίδι της. Στηρίζεται πολύ στην πρωτοβουλία των παικτών και στο ατομικό στοιχείο. Ειδικά κάποιοι παίκτες όπως ο Τζεντίλε, ο Λαφαγιέτ και Σιμόν, έχουν μεγάλη ατομική ικανότητα. Χρειάζεται πολλή μεγάλη συγκέντρωση, ειδικά στα πρώτα 8-10 δευτερόλεπτα της κατοχής”.

 Αν είναι ιδιαίτερο παιχνίδι το συγκεκριμένο για τον ίδιο, λόγω του παρελθόντος των δύο ομάδων:

“Έχει ένα παρελθόν αυτό το παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω ότι το σκέφτηκα έτσι, αλλά ναι έχει μια παράδοση αυτό το ματς, η οποία δεν συνάδει με τα δεδομένα που έχουν οι δύο ομάδες. Νομίζω ότι ο ΑΡΗΣ είναι σ’ ένα πρώιμο στάδιο αναδόμησης, προκειμένου να φτάσει σ’ ένα τέτοιο επίπεδο”.

Αν η ήττα στην Ρόδο ήταν διδακτική για την ομάδα:

“Ελπίζω να είναι. Αν παρουσιαστούμε με την ίδια νοοτροπία δεν έχουμε καμία τύχη και μάλιστα θα είναι ένα πολύ δυσάρεστο βράδυ. Πρέπει ν’ αλλάξουμε και την νοοτροπία μας και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το παιχνίδι και αμυντικά και επιθετικά. Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα και πιο ομαδικοί στην επίθεση. Στην Ρόδο δεν τα είχαμε αυτά τα συστατικά, γι’ αυτό και χάσαμε”.

Για το που πρέπει να στηριχτεί ο ΑΡΗΣ για να κερδίσει:

“Θα πρέπει να είμαστε σε καλή ημέρα, κυρίως επιθετικά για να είμαστε ανταγωνιστικοί και ειδικά σε ό,τι αφορά το μακρινό σουτ”.

Για τον αποτελεί κίνητρο το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην Ιταλία:

“Κανένα απολύτως. Δεν το ήξερα αυτό, τώρα το έμαθα από εσάς. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα και θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε και να παρουσιάσουμε καλή εικόνα”.

Προτεινόμενα Άρθρα