Πάλεψε αλλά ξέμεινε από δυνάμεις

από AllAboutARIS

Πάλεψαν μέχρι το 36’ οι «κίτρινοι» πριν ξεμείνουν από… καύσιμα.

Ο ΑΡΗΣ δεν είχε χρόνο για ξεκούραση μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, αλλά εμφανίστηκε εμφανώς βελτιωμένος και με μεγαλύτερη ενέργεια αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ η διαφορά των 15 πόντων είναι πλασματική σε σχέση με την εικόνα των δύο ομάδων.

Οι «κίτρινοι» παρατάχθηκαν με μία αλλαγή στην βασική 5αδα καθώς ο Σπύρος Μούρτος ξεκίνησε αντί του Μιχάλη Πελεκάνου με αποστολή να περιορίσει τον Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς. Ο Σέρβος όμως ήταν σε πολύ καλή μέρα και από τα χέρια του ξεκινούσαν οι επιθέσεις της Άλμπα με τελικό αποδέκτη είτε τον ίδιο, είτε τους Κικάνοβιτς και Βόλφαρτ. Στον αντίποδα, ο ΑΡΗΣ είχε να αντιπαρατάξει τις εμπνεύσεις των ΜακΝίλ και Ουότερς που είχαν 9 και 8 πόντους αντίστοιχα στην πρώτη περίοδο. Μετά το αρχικό 0-4 με το οποίο προηγήθηκαν οι «κίτρινοι», το παιχνίδι πήγε πόντο πόντο για το 21-20 του πρώτου δεκαλέπτου με τον ΑΡΗ να υπερέχει στα ριμπάουντ με 9 έναντι 5 των Γερμανών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ υπέστη ένα μπλακ άουτ για 6,5 λεπτά, διάστημα το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Άλμπα και με ένα σερί 11-0 μετέτρεψε το 21-20 σε 32-30 στο 15’. Οι πρώτοι πόντοι του ΑΡΗ ήρθαν 5:38 πριν το ημίχρονο με βολές του ΜακΝίλ που ξεκόλλησε τους «κίτρινους» από τους 20 πόντους, ενώ το πρώτο καλάθι εντός παιδιάς μπήκε 3:33 πριν το ημίχρονο με τρίποντο του Μούρτου για το 36-25. Σε εκείνο το σημείο, επέστρεψε ο Ντόμινικ Ουότερς στο παρκέ μετά τον ελαφρύ όπως αποδείχτηκε, τραυματισμό του στον αγκώνα και ο ΑΡΗΣ αντέδρασε. Έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και βρήκε λύσεις στην επίθεση τρέχοντας ένα δικό του 7-0 σερί κι έφτασε στο -4 (36-32, 2 λεπτά πριν το ημίχρονο). Ο Κικάνοβιτς έλυσε τον γόρδιο δεσμό της άμυνας του ΑΡΗ και ο Ξανθόπουλος με τρίποντο στην εκπνοή σημείωσε το 38-37 που ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισαν να έχουν καλή απόδοση και πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 22’ με κάλάθι του Ουότερς. Ο Χάγκινς έκανε αισθητή την παρουσία του σκεπάζοντας το καλάθι του ΑΡΗ με δύο συνεχόμενες τάπες κι ενώ η Άλμπα έδειχνε να χάνει τον έλεγχο του αγώνα. Ούτε το αντιαθλητικό φάουλ στον ΜακΝίλ (το 3ο προσωπικό του) έδειξε ικανό να εκτροχιάσει τον ΑΡΗ, καθώς σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν δράση οι Ουότερς και Ουάιτ βάζοντας τον ΑΡΗ μπροστά με 5 πόντους (47-52 στο 27’). Με τρίποντα του εξαιρετικού Μιλοσάβλιεβτις και του Κινγκ, η Άλμπα μείωσε αρχικά σε 53-54 και με νέο τρίποντο του Άχπιναρ πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ με 58-56, 39 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της 3ης περιόδου. Με βολές του Ουότερς διαμορφώθηκε το 58-58 μετά από τρεις περιόδους.

Στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, οι «κίτρινοι» πάλεψαν με ότι δυνάμεις τους απέμεναν κόντρα στο πολύ αθλητικό παιχνίδι της Άλμπα με τις άμυνες να έχουν ρόλο πρωταγωνιστή. Χαρακτηριστικό των πολύ σκληρών αμυνών ήταν το επιμέρους σκορ στα πρώτα 5 λεπτά της περιόδου που ήταν 7-4 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Ουότερς μείωσε στον πόντο (63-62) και κάπου εκεί οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ξέμειναν από καύσιμα. Οι Γερμανοί φάνηκαν πιο φρέσκοι, επικράτησαν στη μάχη των ριμπάουντ και με δεύτερες και τρίτες επιθέσεις έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι του ΑΡΗ. Κικάνοβιτς και Λόντσαρ έβαλαν μεγάλα καλάθια κι έφεραν την Άλμπα προηγούμενη με διψήφια διαφορά (76-65). Παρά τα συνεχόμενα τάιμ άουτ του Δημήτρη Πρίφτη, οι παίκτες δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι και μάλιστα το τελικό 82-67 αδικεί την εικόνα τους και την προσπάθειά τους για 36 αγωνιστικά λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-37, 58-58, 82-67.

ΑΛΜΠΑ (Ομπράντοβιτς): Κινγκ 6 (2), Άχπιναρ 11 (1), Κικάνοβιτς 22, Λόντσαρ 9 (1), Βάργκας 4, Βόλφαρτ 4, Μιλοσάβλιεβιτς 16 (10ρ., 9ασ.), Τσέρι 3, Ουάτ 7.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης):: Ξανθόπουλος 3 (1), Πελεκάνος, Ουάιτ 8, Οουότερς 20 (3), Ζάρας 2, Χάγκινς 2, Κοέν 5, Μούρτος 5 (1), Σίμτσακ 2, ΜακΝιλ 20 (2).

Προτεινόμενα Άρθρα