Στοίχισαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ

από AllAboutARIS

Οι δεύτερες και τρίτες επιθέσεις που επέτρεψε ο ΑΡΗΣ στο τέταρτο δεκάλεπτο, έδωσαν την ευκαιρία στην Άλμπα να σκοράρει και να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος της.

Μάχη σώμα με σώμα ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του, το παιχνίδι στην “Mercedes-Benz Arena” του Βερολίνου. Οι παίκτες των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα και στο τέλος οι γηπεδούχοι φάνηκαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις και πήραν τη νίκη, με το +15 όμως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Ο ΑΡΗΣ θύμισε ξανά την ομάδα προ 15 ημερών κι έπαιξε πολύ καλή άμυνα για σχεδόν 36 λεπτά, όμως το σημείο που έδωσε πλεονέκτημα στην Άλμπα ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ που πήραν οι Γερμανοί στην τελευταία περίοδο. Στα πρώτα 30 αγωνιστικά λεπτά, η μάχη των… αιθέρων ήταν μοιρασμένη με τους γηπεδούχους να έχουν μαζέψει 21 (16 αμυντικά, 5 επιθετικά) έναντι 20 του ΑΡΗ (13 αμυντικά, 7 επιθετικά). Η εικόνα όμως άλλαξε άρδην στο 4ο δεκάλεπτο με τους ψηλούς της Άλμπα να ανανεώνουν ξανά και ξανά τις επιθέσεις της ομάδας τους. Μόνο στα τελευταία 10 αγωνιστικά λεπτά, οι γηπεδούχοι πήραν περισσότερα επιθετικά απ’ ότι είχαν στα υπόλοιπα 30 (6 έναντι 5). 

Ο τελικός απολογισμός ήταν 35 ριμπάουντ υπέρ της Άλμπα (24 αμυντικά, 11 επιθετικά) έναντι 27 του ΑΡΗ (18 αμυντικά, 9 επιθετικά) με την αντίστοιχη επίδοση των δύο ομάδων στο 4ο δεκάλεπτο να είναι 14-7 υπέρ των Γερμανών.

Προτεινόμενα Άρθρα