Δεν χάθηκε τίποτα για την υπόθεση πρόκριση

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την ήττα με 15 πόντους στο Βερολίνο, διαφορά η οποία μπορεί να παίξει τον δικό της καθοριστικό ρόλο όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Οι "κίτρινοι" μετράνε μεν δύο ήττες εκτός έδρας, αλλά με βάση τον όμιλο και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν έχει τελειώσει τίποτα για την πρόκριση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΡΕΛΗΣ 

Η επόμενη αγωνιστική φαντάζει ως η κρισιμότερη, αυτή που θα κρίνει πολλά για το μέλλον του ΑΡΗ στην διοργάνωση. Οι “κίτρινοι” υποδέχονται την Άλμπα Βερολίνου, ενώ την ίδια ώρα η Νεπτούνας αντιμετωπίζει στην Λιθουανία την Ολίμπια Μιλάνου.
Ο ΑΡΗΣ καταρχήν θέλει νίκη προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στο σενάριο που τον θέλει να κυνηγάει το αήττητο στο Αλεξάνδρειο και το “διπλό” στην Λιθουανία ώστε με τέσσερις νίκες να έχει αυξημένες ελπίδες πρόκρισης. Αν επίσης η Ολίμπια χάσει στην Λιθουανία, τότε σε αυτό το σενάριο ο ΑΡΗΣ θα προκριθει απλά κερδίζοντας Άλμπα και Ολίμπια, χωρίς να χρειάζεται να καλύψει τις διαφορές.

Ένα άλλο σενάριο θέλει τον ΑΡΗ να πρέπει να κερδίσει την Άλμπα και να καλύψει το -15, ενώ την ίδια ώρα η Ολίμπια να κερδίσει μέσα στην Λιθουανία. Με βάση ως δεδομένη την ήττα των Γερμανών στην Κλαιπέντα, τότε οι “κίτρινοι” θα έχουν πολλές πιθανότητες για ισοβαθμία με την ομάδα του Βερολίνου, οπότε εδώ η διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια θα είναι το καθοριστικό στοιχείο.

Στο αρνητικό σενάριο της ήττας από την Άλμπα, τότε το EuroCup θα έχει σχεδόν τελειώσει για τον ΑΡΗ, μιας και δεν θα έχει την ισοβαθμία με την ομάδα του Βερολίνου, θα είναι επίσης στο -41 με την Ολίμπια κια θα θέλει έναν… τρελό συνδυασμό αποτελεσμάτων προκειμένου να διεκδικεί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές την πρόκριση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
1. Ολίμπια Μιλάνου 2-1 241-208
2. Άλμπα Βερολίνου 2-1 230-207
3. Νεπτούνας 1-2 202-228
4. ΑΡΗΣ 1-2 205-235

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΡΗΣ-Άλμπα Β.
Νεπτούνας-Ολίμπια Μ.

Προτεινόμενα Άρθρα