"Σε μία μεγάλη ομάδα, υπάρχει πίεση μετά από ήττες"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός σχολίασε τα τελευταία παιχνίδια, μίλησε για την πίεση που υπάρχει σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο να μην σταματήσει να πιστεύει στις δυνατότητες της ομάδας.

Καταφέρατε και αντιδράσατε μετά από τέσσερα σερί αρνητικά αποτελέσματα. Ήταν αυτή η αντίδραση που ψάχνατε;

“Ναι. Θέλαμε απλά να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε καλά. Μετά τα προηγούμενα παιχνίδια και τις εμφανίσεις μας, το σημερινό ήταν ένα παιχνίδι αυτοπεποίθησης. Καταφέραμε και επανακτήσαμε την αυτοπεποίθησή μας και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια”.

Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να πάρει έστω μία νίκη από τις αναμετρήσεις που προηγηθηκαν;

“Υπάρχουν περίοδοι που κάθε ομάδα στη διάρκεια κάθε σεζόν “υποφέρει”. Νομίζω ότι για μας η περίοδος που προηγηθηκε ήταν κάτι αντίστοιχο για μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας, παραμένουμε καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να επανέρθουμε στη σωστή κατεύθυνση”.

Ακολουθεί ένας πολύ σημαντικός αγώνας με την Άλμπα την Τετάρτη για το Eurocup. Πιστεύεις ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί ακόμα να πάρει την πρόκριση;

“Ένα πράγμα που δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να ηττηθούμε στην έδρα μας. Έρχεται η Άλμπα, μία πολύ δυνατή ομάδα και θέλουμε να προστατεύσουμε την έδρα μας, πρώτα και πάνω απ’ όλα. Ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό το παιχνίδι για την πορεία μας στο Eurocup. Πρέπει να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά για αυτό το παιχνίδι από αύριο (σ.σ. σήμερα)”.

Πως είναι το ηθικό στα αποδυτήρια. Είναι αδύνατο να μην έχετε επηρεαστεί από τις τέσσερις ήττες, ενώ ακολουθεί εκτός από τον αγώνα με την Άλμπα και το μεγάλο ντερμπι με τον ΠΑΟΚ. Ποια είναι η ψυχολογία σας ενόψει αυτών των δύο σημαντικών αγώνων;

“Το καλό με το μπάσκετ είναι ότι είμαστε επαγγελματίες. Υπάρχουν τα πάνω, υπάρχουν και τα κάτω. Όταν χάνεις τέσσερα παιχνίδια σερί, υπάρχει πίεση, πίεση από παντού. Ειδικά από τους φιλάθλους και περισσότερο όταν βρίσκεσαι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτή την πίεση κι ως επαγγελματίες να βρίσκουμε τρόπους να τη διώχνουμε από πάνω μας. Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι ήταν μία ευκαιρία να κάνουμε κάτι τέτοιο ενόψει και των επόμενων αγώνων. Θα βρούμε τη λύση, είμαστε μία καλή ομάδα καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μας συνέβη κάτι ανάλογο, αλλά θα βρούμε την άκρη και θα επανέρθουμε”.

Μιλώντας για τους φιλάθλους, σήμερα το γήπεδο δεν γέμισε όμως σας καλωσόρισε πίσω στην έδρα σας. Ποιο είναι το μήνυμά σου στον κόσμο της ομάδας;

“Θέλω να τους ευχαριστήσω που μας στηρίζουν σε όλη τη χρονιά και σε αυτούς που έπαψαν να πιστεύουν σε μας μετά από τις τέσσερις ήττες, θέλω να τους ευχαριστήσω επίσης. Είμαι παίκτης και είναι φίλαθλοι και κρίνοντας από τη μεριά τους, μπορώ να τους καταλάβω. Ξέρουμε ότι τους πλήγωσαν οι τέσσερις ήττες, όπως πλήγωσαν κι εμάς. Τους καταλαβαίνω αλλά θέλω να τους ενθαρρύνω να συνεχίζουν να μας στηρίζουν για να μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε και να επιστρέψουμε στις εμφανίσεις και στο πως παίζαμε νωρίτερα”.

Θα προσπαθήσετε όμως να τους κάνετε να ξαναπιστέψουν σε σας.

“Ναι, αυτό είναι σίγουρο”.

Προτεινόμενα Άρθρα