Πουλάει και εκτός παρκέ

από AllAboutARIS

Τα τοπ παικτών και ομάδων

Ανά τρείς μήνες, από όταν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, το NBA ενημερώνει για την πορεία των πωλήσεων που σημειώνουν οι φανέλες των παικτών της Λίγκας, έτσι ώστε να υπάρχει μία απτή ιδέα για το ποιος είναι ο πιο εμπορικός. Για το πρώτο τρίμηνο, ο Στεφ Κάρι συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή, αφήνοντας πίσω τον ΛεΜπρόν, ενώ το ίδιο κάνουν και οι Γουόριορς σαν ομάδα. Στην 4η θέση ο Πορζίνγκις!
Ο εκπληκτικός τρόπος παιχνιδιού του Στέφ Κάρι δεν τον έχει βοηθήσει μόνο να θεωρείται ο αυτή τη στιγμή κορυφαίος μπασκετμπολίστας, αλλά τον έχει κάνει τον πλέον αγαπημένο παίκτη του κοινού. Αυτό αποδεικνύεται και από τη λίστα του NBA με τις φανέλες που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις, για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2015.

Η φανέλα του άσου των Γουόριορς, ξεπέρασε στο τέλος της περασμένης σεζόν σε πωλήσεις αυτή του ΛεΜπρόν Τζέιμς, κάτι που συνεχίστηκε και στο πρώτο κομμάτι της φετινής περιόδου. Με τη φόρα που έχει πάρει ο Κάρι μοιάζει πολύ πιθανό να μείνει για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα στην κορυφή. Ο «βασιλιάς» ΛεΜπρόν φυσικά και παραμένει ψηλά, διατηρώντας την 2η θέση.

Τρίτος βρίσκεται ο Κόμπι Μπράιαντ, που επέστρεψε στις υψηλές θέσεις λόγω του ντόρου που γίνεται γύρω από το όνομά του μετά την ανακοίνωση πως αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν. Την 5άδα κλείνει ο Κέβιν Ντουράντ, που μετά από μία σεζόν γεμάτη τραυματισμούς έχει επιστρέψει ξανά δυνατός.

Τον κάτοχο της 4ης θέσης δεν τον ξεχάσαμε, απλά αξίζει μία ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναφορά. Πρόκειται για τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, τον νεαρό Λετονό που εντυπωσιάζει στα πρώτα του βήματα στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Όντας παίκτης των Νικς της Νέας Υόρκης, της μεγαλύτερης αγοράς των ΗΠΑ, η φανέλα του Πορζίνγκις σημειώνει τρελές πωλήσεις. Είναι ο μοναδικός ρούκι που φιγουράρει στη συγκεκριμένη λίστα.

Σε επίπεδο ομάδων, οι Πρωταθλητές και πλέον κάτοχοι του νέου ρεκόρ συνεχόμενων νικών, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, σημειώνουν τις περισσότερες πωλήσεις, με τουςΚλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν τρίτους και τις παραδοσιακές δυνάμεις που ακούν στο όνομα Σικάγο Μπούλς, Λος Άντζελες Λέικερς και Νιου Γιορκ Νικς να ακολουθούν.

Οι 15 παίκτες του NBA με τις περισσότερες πωλήσεις φανέλας:
1. Στέφεν Κάρι, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
2. ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κλίβελαντ Καβαλίερς
3. Κόμπι Μπράιαντ, Λος Άντζελες Λέικερς
4. Κρίσταπς Πορζίνγκις, Νιου Γιορκ Νικς
5. Κέβιν Ντουράντ, Οκλαχόμα Θάντερ
6. Ντέρικ Ρόουζ, Σικάγο Μπούλς
7. Ράσελ Γουέστμπρουκ, Οκλαχόμα Θάντερ
8. Κάιρι Ίρβινγκ, Κλίβελαντ Καβαλίερς
9. Τζέιμς Χάρντεν, Χιούστον Ρόκετς
10. Τζίμι Μπατλερ, Σικάγο Μπούλς
11. Κλέι Τόμπσον, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
12. Πολ Τζόρτζ, Ιντιάνα Πέισερς
13. Άντονι Ντέιβις, Νιου Όρλεανς Πέλικανς
14. Κρις Πολ, Λος Άντζελες Κλίπερς
15. Καρμένο Άντονι, Νιου Γιορκ Νικς

Αναλυτικά οι ομάδες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις:
1. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
2. Σικάγο Μπούλς
3. Κλίβελαντ Καβαλίερς
4. Λος Άντζελες Λέικερς
5. Νιου Γιορκ Νικς
6. Σαν Αντόνιο Σπερς
7. Οκλαχόμα Θάντερ
8. Μαϊάμι Χιτ
9. Μπόστον Σέλτικς
10. Λος Άντζελες Κλίπερς

Προτεινόμενα Άρθρα