Και οι Τούρκοι στη FIBA

από AllAboutARIS

Η Τουρκία δήλωσε πιστή στην Fiba Europe και μετά τις Γαλλία και Ιταλία δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στο Champions League. Δεν συμμετάσχουν Εφές και Φενέρμπαχτσε, που μένουν στην Ευρωλίγκα.

Η αρχή έγινε με τις ομοσπονδίες της Γαλλίας και της Ιταλίας να δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση, που θέλει να δημιουργήσει η Fiba, το Champions League. Λίγες ημέρες πριν τη νέα συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας η Τουρκία ενημέρωσε ότι οι ομάδες της συμμετάσχουν σε αυτήν τη νέα λίγκα που δημιουργείται. Φυσικά αυτό δεν θα ισχύσει για τις Εφές και Φενέρμπαχτσε που έχουν ήδη συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα!

O πρόεδρος της TFB (τουρκική ομοσπονδία μπάσκετ) και μέλος της FIBA Europe, Χαρούν Ερντενάι αποκάλυψε ότι το Champions League, η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα προστεθεί στον μπασκετικό χάρτη από τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι έτοιμη. “Η παρουσίαση θα γίνει τον Μάρτιο και η ανακοίνωση θα αλλάξει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. H διπλή δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, συλλογικού επιπέδου που ισχύει στην παρούσα φάση, κρατά το άθλημα μας από το να φτάσει στις πλήρεις δυνατότητες του. Ως μέλη της FIBA και εκ των εθνών που ηγούνται του μπάσκετ, θέλουμε όλες οι διοργανώσεις να τελούν υπό την αιγίδα της FIBA. Η γαλλική και η ιταλική ομοσπονδία εξέφρασαν την ίδια άποψη, πρόσφατα.

Συναντηθήκαμε με πολλούς από τους συλλόγους μας και λάβαμε θετική ανταπόκριση. Οι ομάδες της λίγκας μας, εκτός εκείνων που έχουν δεσμευτεί με τη Euroleague, θα πάρουν τις θέσεις του στο Champions League της FIBA. Eπιπροσθέτως, περιμένουμε από αυτές τις ομάδες να αποδεχθούν τη νέα δομή ως πρωταγωνιστές και πρωτίστως ενδιαφερόμενα μέλη. Αυτή η οδός θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη εξέλιξη και την επιτυχία των συλλόγων, των λιγκών, των ομοσπονδιών και του μπάσκετ, στο σύνολο του. Θα ενημερώσουμε τους οργανισμούς μας για τις τελευταίες εξελίξεις, εντός των προσεχών ημερών”.

Προτεινόμενα Άρθρα