"Η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια μας"

από AllAboutARIS

Ο Αμερικανός φόργουορντ σχολίασε τη νίκη επί της Άλμπα και την υπόθεση πρόκριση, τα άσχημα ποσοστά του ίδιου και των συμπαικτών του στα τρίποντα, ενώ πρόσθεσε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα στο ντέρμπι της Κυριακής για να ευχαριστήσουν τον κόσμο του ΑΡΗ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Οκάρο Ουάιτ μετά το τέλος του αγώνα με την Άλμπα Βερολίνου:

Για τα συναισθήματά του μετά τη νίκη επί της Άλμπα αλλά χωρίς να καλυφθεί η διαφορά της ήττας στο Βερολίνο: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι για τη διαφορά. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε τη διαφορά αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Μπορούμε ωστόσο ακόμα να πάρουμε την πρόκριση αρκεί να κερδίσουμε τα υπόλοιπα παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε κοιτώντας ένα ένα τα παιχνίδια».

Για το αν μετά τη νίκη επί της Άλμπα θεωρεί ότι το έργο του ΑΡΗ είναι εύκολο απέναντι σε Νεπτούνας εκτός και Αρμάνι εντός: «Δεν είναι καθόλου εύκολο. Πρέπει να κερδίσουμε εκτός έδρας, κάτι που είναι δύσκολο όπως δύσκολο είναι να έρθει μία ομάδα στη Θεσσαλονίκη και να μας κερδίσει. Αλλά πρώτα απ’ όλα έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι την Κυριακή και μετά θα δούμε τα παιχνίδια για το Eurocup ένα-ένα. Το καλό είναι ότι η πρόκριση βρίσκεται στα χέρια μας. Αν κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια, τότε πιθανότατα θα πάρουμε την πρόκριση». 

Για τα άσχημα ποσοστά του ίδιου αλλά και της ομάδας γενικώς στα σουτ τριών πόντων: «Ήταν πράγματι τραγικά, είχαμε 2/21. Αυτό το ποσοστό της ομάδας οφείλεται εν μέρει και σε μένα γιατί τα σουτ μου δεν βρίσκουν στόχο στα τελευταία 4-5 παιχνίδια αλλά θα δουλέψω ατομικά ώστε να βελτιωθώ. Θα έρθω νωρίτερα στο γήπεδο για να σουτάρω και να ξαναβρώ την ευστοχία μου όπως θα κάνουν φυσικά και οι συμπαίκτες μου. Η νίκη επί της Άλμπα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα αλλά τα ποσοστά ευστοχίας μας ήταν άσχημα. Σίγουρα όλοι ευχόμαστε να είχαμε ευστοχήσει σε κάποια εξ αυτών και τότε ίσως να είχαμε καλύψει και τη διαφορά των 15 πόντων».

Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά στα τρίποντα ήταν άσχημα, ο ΑΡΗΣ πήρε τη νίκη. Ποιοι ήταν σύμφωνα με τον ίδιο οι τομείς του παιχνιδιού που κάλυψαν αυτή την αδυναμία: «Προσωπικά έπαιξα με μεγάλη ενέργεια στην άμυνα και να είμαι δυνατός στις μονομαχίες ψηλά. Δεν με ανησυχούν ιδιαίτερα τα ποσοστά στα τρίποντα, κάποια στιγμή θα μπουν. Θα μπορούσε να μου βγει και σε καλό γιατί ίσως οι αντίπαλοι βλέποντας τα ποσοστά μου πουν ότι “οκ, σουτάρει άσχημα, ας τον αφήσουμε ελεύθερο”, εύχομαι να συμβεί αυτό και να βάλω κάποια εύκολα σουτ στα επόμενα παιχνίδια».

Αν πιστεύει ότι στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ θα είναι πιο εύστοχος: «Ένα πράγμα που έχω μάθει στη ζωή μου  είναι να μην δίνω υποσχέσεις και να μην βρίζω. Είναι κάτι που σταμάτησα να κάνω από 9 χρονών. Επομένως δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι, αλλά σίγουρα θα βάλω τα δυνατά μου».

Για το γεγονός ότι στο ντέρμπι του Α’ γύρου στο Παλέ ήταν ο MVP: «Ελπίζω να παίξω καλά και σ’ αυτό τον αγώνα, αλλά αν πάρουμε τη νίκη η δική μου απόδοση δεν θα έχει σημασία».

Για τη σημασία που έχουν τα ντέρμπι μεταξύ ΑΡΗ και ΠΑΟΚ για την πόλη και τους φιλάθλους κι αν του έχουν μιλήσει γι’ αυτά τα παιχνίδια οι Έλληνες συμπαίκτες του: «Γνωρίζουμε ήδη πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι από τον Α’ γύρο. Όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι».

Στο τέλος, έστειλε και το μήνυμά του στον κόσμο του ΑΡΗ ενόψει του αγώνα της Κυριακής: «Αφού δεν θα μπορέσουν να μας υποστηρίξουν από τις κερκίδες, ας το κάνουν από τις τηλεοράσεις τους κι εμείς τους υποσχόμαστε ότι θα τα δώσουμε όλα για αυτούς ώστε να μείνουμε στην κορυφή της Θεσσαλονίκης».

Προτεινόμενα Άρθρα