Θέλουν τον ΑΡΗ στο Champions League

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Τα δύο γκρουπ που έχουν σχηματιστεί από τη FIBA συναντήθηκαν την Τετάρτη (27/01) στην Ελβετία, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την τελειοποίηση του Basketball Champions League, με τον ΑΡΗ να ειναι ο σύλλογος θέλγητρο από την Ελλάδα

Το γκρουπ που είναι υπεύθυνο για τη μορφή της νέας διοργάνωσης, συζήτησησε διεξοδικά για τον καταμερισμό των θέσεων στις εθνικές λίγκες και συντάχθηκε προσχέδιο του ημερολογίου της εναρκτήριας σεζόν 2016-2017.

Το Basketball Champions League θα αποτελείται από 32 ομάδες που θα χωριστούν σε 4 γκρουπ των 8 ομάδων. Οι καλύτερες 16 θα συνεχίσουν στις τελικές φάσεις, ενώ οι 16 εναπομείνασσες ομάδες θα συνεχίσουν σε μια δεύτερη διοργάνωση.

Το γκρουπ που εστιάζει στη διοίκηση, έκανε επιπλέον βήματα για τη σύσταση της επιχείρησης και συζήτησε για το καταστατικό και το οργανόγραμμά της. Το 50% του μεριδίου θα ανήκει στη FIBA και το υπόλοιπο 50% στις λίγκες των χωρών που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τα δύο γκρουπ θα συναντηθούν εκ νέου τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, όπου θα παρουσιαστεί το μοντέλο του Champions Basketball League στους συλλόγους.

H επίσημη παρουσίαση του Champions Basketball League θα γίνει στις 20-21 Μαρτίου στο Παρίσι. Ως γνωστόν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη, αλλά οι ιθύνοντες της διοργάνωσης θέλουν περισσότερο από όποια άλλη ομάδα στην Ελλάδα τον ΑΡΗ (αφού ΟΣΦΠ, ΠΑΟ είναι στην Ευρωλίγκα) για ευνοητους λόγους. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας θα δηλώσει συμμετοχή είτε στο Champions League , είτε στην Ευρωλίγκα.

Προτεινόμενα Άρθρα