«Μεγάλη νίκη, αλλά έχουμε δρόμο ακόμα»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι είπε ο έμπειρος γκαρντ για την νίκη επί του ΠΑΟΚ και το ματς της Τετάρτης απέναντι στους Λιθουανούς

Την δική του εικόνα για την νίκη επί του ΠΑΟΚ κατέθεσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, στις δηλώσεις του πριν την αναχώρηση του ΑΡΗ για την Λιθουανία, όπου την Τετάρτη (03/02, 19:00) αντιεμτωπίζει την Νεπτούνας.

Ο έμπειρος γκαρντ κράτησε χαμηλούς τόνους παρά το χθεσινοβραδινό αποτέλεσμα, τόνισε ότι η ομάδα έχει ακόμα δρόμο μπροστά της και τώρα αυτό που πρέπει να κοιτάξει είναι η αναμέτρηση με τους Λιθουανούς.

Για την νίκη επί του ΠΑΟΚ και αν αυτή έχει αλλάξει την ψυχολογία της ομάδας: «Είναι μία μεγάλη νίκη, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Το είπαμε και πριν τον αγώνα, ότι όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνουν οι αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΑΡΗ και ΠΑΟΚ. Είμαστε καλύτερα ψυχολογικά, το ξεχνάμε όμως τώρα. Εχουμε μπροστά μας την Νεπτούνας, η οποία είναι καλή ομάδα και… καίγεται για την νίκη αφού αν χάσει θα αποκλειστεί. Το ίδιο ισχύει και με εμάς. Αν κερδίσουμε και κάνουμε το ίδιο την άλλη εβδομάδα απέναντι στην Αρμάνι, θα πάρουμε την πρόκριση».

Για τις βελτίωση της εικόνας του ΑΡΗ, στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Ημασταν πιο πιεστικοί στην άμυνα. Υπήρχαν στοιχεία που μας έδωσαν ενέργεια στην επίθεση, βάλαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό από ασίστ και κλεψίματα. Επίσης πήραμε επιθετικά ριμπάουντ στα χαμένα σουτ, τομέας στον οποίο ήμασταν πιο παραγωγικοί σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Το λάθος που κάναμε, ήταν να μην πιέζουμε τόσο πολύ, για αυτό και ο ΠΑΟΚ είχε το προβάδισμα».

Για το μεγαλύτερο σουτ του ΑΡΗ στο χθεσινό ντέρμπι: «Τόσο του Τσούπκοβιτς όσο και του Γουάιτ ήταν μεγάλα σουτ. Και τα δύο ήρθαν από καλή κυκλοφορία της μπάλας και ασίστ του ΜακΝίλ».

Για τις εκτός έδρας νίκες απέναντι σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που κρατούν την ομάδα ζωντανή για την 3η θέση: «Εχουμε χάσει και δύο παιχνίδια όμως, τα οποία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν κερδίσει. Ενα από αυτά είναι στον Κόροιβο. Παρόλα αυτά, με αυτές τις δύο νίκες, είμαστε λίγο πιο μπροστά αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε με αυτό το αποτέλεσμα, γιατί όλες οι ομάδες στην έδρα τους, είναι πολύ δυνατές».

Για το κατά πόσο νιώθει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, ότι ο ΑΡΗΣ είναι αυτή τη στιγμή η τρίτη καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα: «Νιώθουμε ότι είμαστε μία πολύ καλή ομάδα, με καλές μονάδες. Δεν μπορούμε να μπούμε ακόμα σε διαδικασία σύγκρισης με ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ. Στα πλέι οφ θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Για το κοντράστ της συμπεριφοράς του κόσμου από τις αποδοκιμασίες στο Βερολίνο, στην χθεσινοβραδινή αποθέωση: «Είμαστε στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη. Εδώ το… ταμπεραμέντο του κόσμου είναι διαφορετικό (σ.σ. γέλια). Οι αντιδράσεις είναι πιο έντονες. Αυτοί είναι οι φίλαθλοι μας. Ξέρουμε ότι αγαπούν την ομάδα και θέλουν το καλύτερο για αυτήν. Τους απογοητεύσαμε είναι η αλήθεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Απογοητευτήκαμε και εμείς με την εικόνα που είχαμε. Στεναχωρεθήκαμε ίσως περισσότερο και από τον κόσμο, γιατί δεν αξίζαμε αυτή την εικόνα. Παρόλα αυτά έχουμε πει ότι όταν το παιχνίδι τελειώνει, πρέπει να το ξεχνάμε, κερδίσουμε ή χάσουμε. Είδαμε τι λάθη κάναμε αυτές τις δύο εβδομάδες και έχουμε γυρίσει το κλίμα. Η νίκη επί του ΠΑΟΚ είναι μεγάλη, αλλά ακόμα είμαστε στον Φεβρουάριο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα».

Για τον αγώνα με την Νεπτούνας και πόσο διαφορετικό τον περιμένει σε σχέση με την αναμέτρηση του Παλέ: «Είναι παιχνίδι ζωής και θανάτου, τόσο για την Νεπτούνας όσο και για εμάς. Οποιος χάσει, θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες για να περάσει. Οσον αφορά το πρώτο παιχνίδι που έγινε στην έδρα μας, έχουμε ξαναπεί ότι ο κόσμος και το γήπεδο αυτό, μας δίνουν άλλη ώθηση. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο ταξίδι. Θα λλάξουμε τρία αεροπλάνα, αλλά είναι σημαντικό ότι φεύγουμε σήμερα, αφού θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και αύριο να κάνουμε την προπόνηση μας. Παίζουμε απέναντι σε μία καλή ομάδα. Εχασε στον πόντο στην έδρα της από την Αρμάνι, ενώ την κόντραρε μέσα στο Μιλάνο. Διαθέτει καλές μονάδες, όμως θεωρώ ότι το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς. Αν είμαστε καλοί, σοβαροί και πιέσουμε όπως στο πρώτο παιχνίδι, έχουμε πολλές πιθανότητες να πάρουμε την νίκη».

Προτεινόμενα Άρθρα