Δεν υπογράφουν Λίγκες για το Champions League

από AllAboutARIS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη στο Μόναχο για το Champions League της FIBA, όμως άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα προβλήματα, οι… πρώτες διαρροές από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας την ίδια στιγμή που η Ευρωλίγκα δίνει θέση σε Νταρουσάφακα και Αδριατική Λίγκα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Ισπανία και την Σερβία, η FIBA ζητάει από τις Λίγκες άμεσα να δεσμευτούν για το Champions League και ήδη η Ισπανική ACB, η Γερμανική Bundesliga, η Λίγκα της Αδριατικής ABA αλλά και αυτή της Βαλτικής VTB δεν υπογράφουν το σχετικό συμβόλαιο μιας και συνεχίζεται ακόμα η διαμάχη με την Ευρωλίγκα. 
Κίνηση που δείχνει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία, αν οι συγκεκριμένες Λίγκες δεν υπογράψουν, θα χάσει αρκετές ομάδες πάνω στις οποίες βασίζονταν. 

Τη ίδια στιγμή η Ευρωλίγκα πρόσφερε συμβόλαιο για την νέα χρονιά στην Νταρουσάφακα αλλά και στην Αδριατική Λίγκα. Κάτι που σημαίνει ότι εφόσον ισχύει αυτό το σενάριο, τότε οι θέσεις που έχουν κλείσει ήδη για την επόμενη χρονιά είναι 13 αν υπολογίσει κανείς τις ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο 10 ετών: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Ζαλγκίρις Κάουνας.
Η μία θέση θα καλυφθεί μέσω προκριματικών, μία ακόμα από την κάτοχο τουEuroCup, και έτσι απομένει άλλη μία η οποία όπως ακούγεται έντονα θα δοθεί στην Γερμανία.

Προτεινόμενα Άρθρα