Αναμονή από ΕΣΑΚΕ για Champions League

από AllAboutARIS

Οι πληροφορίες από το Μόναχο δεν είναι ενθαρρυντικές όσον αφορά την πορεία των συζητήσεων για το Champions League μιας και η Ελλάδα φαίνεται ότι τηρεί στάση αναμονής, ο ΕΣΑΚΕ αλλά και οι τρεις ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του e-basket.gr, ο ΕΣΑΚΕ αλλά και οι ΑΡΗΣ, Α.Ε.Κ. και Π.Α.Ο.Κ. κρατούν αποστάσεις από την FIBA και δεν έχουν υπογράψει μιας και τα οικονομικά οφέλη που τους παρουσιάστηκαν είναι εξαιρετικά χαμηλά. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα: “Αυτό γιατί τα προβλεπόμενα κέρδη και δη τα 71.785 ευρώ για κάθε συμμετέχουσα ομάδα, δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τα έξοδα των συλλόγων αλλά ούτε πλησιάζουν τις αρχικές υποσχέσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Η μη συμμετοχή των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση αυτών των ποσών.

Η ΑΕΚ, ο ΑΡΗΣ κι ο ΠΑΟΚ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής αλλά ακόμα οΕΣΑΚΕ (σε συνεννόηση με τις ΚΑΕ) δεν προχώρησε σε υπογραφή συμφωνίας και μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική κατάληξη, αφού “ζυγιστούν” όλες οι παράμετροι”.

Προτεινόμενα Άρθρα