"Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος"

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος στάθηκε στα μεγάλα σουτ των Πελεκάνου και Κοεν αλλά και στη βοήθεια που έδωσε ο κόσμος ώστε ο ΑΡΗΣ να κάνει την ανατροπή και να αποκτήσει προβάδισμα για την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε μετά τον αγώνα ο Βασίλης Ξανθόπουλος:

Ένα παιχνίδι που δεν πήγε όπως το θέλατε, μείνατε πίσω στο σκορ κι όμως μέσα σε 4 λεπτά στην τέταρτη περίοδο το γυρίσατε.

“Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν παίχτηκε και πολύ παιχνίδι. Δόθηκαν πολλά φάουλ, πολλές βολές, η ΑΕΚ είχε 23 βολές στο πρώτο ημίχρονο αν δεν κάνω λάθος, κι εμείς 15. Η διαφορά όμως ήταν αυτή, δεν παίχτηκε μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε πολύ καλή άμυνα, μπήκαν και κάποια μεγάλα σουτ από τον Μιχάλη (σ.σ. Πελεκάνο) και τον Τζέικ (σ.σ. Κοεν) και πήραμε το παιχνίδι. Σίγουρα, μας βοήθησε πάρα πολύ σε αυτό και ο κόσμος”.

Μετά τη σημερινή νίκη και με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται πάνω από την ΑΕΚ στην ισοβαθμία, θεωρείς ότι είστε το φαβορί για την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος;

“Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Και η ΑΕΚ έχει δύσκολο αλλά νομίζω ότι το δικό μας είναι δυσκολότερο. Το μόνο θετικό αν μπορούμε να το πούμε έτσι είναι ότι η ΑΕΚ παίζει και με Ολυμπιακό και με Παναθηναϊκό, ενώ εμείς έχουμε παίξει με τον Παναθηναϊκό. Πλέον η κατάσταση είναι στα χέρια μας, πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που χρειάζεται για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ”.

Η διαιτησία έπαιξε ρόλο στο σημερινό αγώνα;

“Στο πρώτο ημίχρονο σφύριζαν όλες τις επαφές φάουλ σε αντίθεση με το δεύτερο που το παιχνίδι ήταν πιο σκληρό. Έπαιξε ρόλο αλλά στον τρόπο που αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες, δεν πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο στο ποιος θα κερδίσει. Θα θέλαμε και οι δύο ομάδες να αφηνόταν περισσότερο οι επαφές στο πρώτο ημίχρονο για να μην έχουμε τα προβλήματα με τα φάουλ. Και ο Λουκάς (σ.σ. Μαυροκεφαλίδης) θα έπαιζε περισσότερο και ο Οκάρο (σ.σ. Ουάιτ) από τη δική μας πλευρά που βγήκε νωρίς με 5 φάουλ. Προβλήματα με φάουλ είχαν ο ΜακΝίλ, ο Ουότερς και κακά τα ψέμματα, η δύναμή μας είναι οι Αμερικανοί ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Τελικά ήρθε η νίκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό”.

Σε έναν αγώνα με πολλά φάουλ, νεύρα, τεχνικές ποινές, πολλά σφυρίγματα και μεγάλη διάρκεια, τον ΑΡΗ πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά, τι περνούσε από το μυαλό σας κατά τη διάρκεια του αγώνα, τι λέγατε μεταξύ σας στα τάιμ άουτ;

“Σε αυτά τα παιχνίδια, όταν πάει από την αρχή η ροή του αγώνα αρνητικά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν γίνεται ξαφνικά να γυρίσεις το παιχνίδι άμεσα. Πρέπει σιγά-σιγά με υπομονή και επιμονή, μέσα από την άμυνα και με σωστές επιθέσεις να γυρίσει το παιχνίδι. Έτσι έγινε και σήμερα. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, μπήκαν και τα σουτ μετά από σωστή κυκλοφορία της μπάλας”.

Σήμερα πρωταγωνιστές ήταν ο Πελεκάνος και ο Κοεν, άλλες φορές είναι άλλοι παίκτες. Είναι ο ΑΡΗΣ “λερναία ύδρα” για τις αντίπαλες άμυνες;

“Οι Αμερικάνοι μας έχουν τη μερίδα του λέοντος επιθετικά αλλά σε κάθε παιχνίδι βγαίνει κι ένας διαφορετικός παίκτης είτε Έλληνας, είτε κοινοτικός κι αυτό είναι κάτι που έχει βοηθήσει σε πολλά παιχνίδια, όχι μόνο σήμερα. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν ο Τσούπκοβιτς, υπάρχουν πολλά παραδείγματα τη φετινή χρονιά”.

Προτεινόμενα Άρθρα