"Σταθήκαμε δίπλα στον Πελεκάνο, αλλά μόνος βιώνεις τον πόνο σου…"

από AllAboutARIS

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αναφέρθηκε στο δράμα του Μιχάλη Πελεκάνου και τόνισε πως άπαντες στον ΑΡΗ στάθηκαν δίπλα στον Έλληνα φόργουορντ, ωστόσο ο καθένας βιώνει μόνος του τον πόνο του…

Ο γκαρντ των «κίτρινων» μιλώντας στην εφημερίδα «Goal» δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συγκλονιστική ιστορία του Πελεκάνου. Ο Ξανθόπουλος με σεβασμό και… χαμηλούς τόνους, δήλωσε: «Η λέξη “δύσκολο” δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που πέρασε ο Μιχάλης. Ένα παιδί που όσοι τον ξέρουν γνώριζαν πόσο πολύ δεμένος είναι με την οικογένειά του. Συνέβη όλο αυτό, μετά βρέθηκε να είναι μόνος του στη Θεσσαλονίκη, να συνεχίζει τις προπονήσεις, τους αγώνες. Τι να πεις σε τέτοιες στιγμές… Θέλει πολλή δύναμη για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Όλοι σταθήκαμε δίπλα του, όμως στην πραγματικότητα μόνος βιώνεις τον πόνο σου… Είμαι χαρούμες κι εγώ και όλοι στην ομάδα που τον είδαμε να κάνει ένα καταπληκτικό παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο οποίο πρέπει να ξέρετε πως έπαιζε με θλάση. Είναι παράδειγμα για όλους». 

«Όλοι φέτος περιμένουν το κάτι παραπάνω, πρέπει να υπάρχει υπομονή»

Φυσικά, ο έμπειρος πλέι μέικερ των «κίτρινων» αναφέρθηκε και στα αγωνιστικά και δη στην πίεση που υπάρχει στην ομάδα, τους νέους επενδυτές, τον κόσμο που στηρίζει το τμήμα μπάσκετ, το μέλλον του στη Θεσσαλονίκη και το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν υπάρχει πίεση στον Άρη:«Ναι, υπάρχει. Ειδικά φέτος, με την έλευση ενός επενδυτή, οι απαιτήσεις ανεβαίνουν, οι προσδοκίες ψηλώνουν, ο κόσμος απαιτεί επιτυχίες. Το καλό στην περίπτωσή μας είναι πως αυτήν την πίεση την μετατρέπουμε σε ενέργεια. Δεν αφήνουμε την πίεση που ο καθένας ίσως βιώνει διαφορετικά να μας λυγίσει. Όλοι φέτος περιμένουν το κάτι παραπάνω, το ξέρουμε, δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας…».

Για το ζεύγος Λάσκαρη: «Αγαπούν παθιασμένα το μπάσκετ και τον Άρη. Τους αισθανόμαστε δίπλα μας και είναι πάντα δίπλα μας, σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν θα μιλήσω για τη φερεγγυότητά τους, δεν χρειάζεται, μιλούν οι πράξεις τους. Εύχομαι να μείνουν για πολλά χρόνια στην ομάδα».

Για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου του Άρη στα εντός έδρας παιχνίδια φέτος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ζω όλο αυτό που συμβαίνει φέτος στον Άρη. Είναι καταστάσεις που δύσκολα περιγράφονται με λόγια. Δεν είναι μόνο στα ντέρμπι… Δεν υπήρχε παιχνίδι φέτος που να είχε κάτω από 3.000 φιλάθλους. Αυτό που συμβαίνει θα οδηγήσει σε κάτι μεγάλο και όμορφο κάποια στιγμή. Πρέπει να υπάρχει υπομονή. Με αυτήν τη διοίκηση και με σταθερά βήματα ο Άρης θα αλλάξει επίπεδο». 

Για το γεγονός ότι ο Άρης δεν έχει κάνει αλλαγές στο ρόστερ από την αρχή της σεζόν: «Κατά καιρούς έχουν ακουστεέι πολλά για παίκτες που θα έρθουν, για παίκτες που θα φύγουν. Στην ομάδα αισθανόμαστε τον προπονητή και τη διοίκηση ως ασπίδα. Υπάρχει ένα πλάνο που τηρείται και λογικές απαντήσεις για ό,τι συμβαίνει».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Έχω συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. θα δούμε, το σίγουρο είναι πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου με τον Άρη». 

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έπαιξε καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Σαν μονάδες είναι ίσως καλύτεροί μας. Ο Άρης όμως είναι αυτή τη στιγμή πιο ομάδα».

Προτεινόμενα Άρθρα