«Τρένο»… δύο μηνών!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε φοβερή κατάσταση η ομάδα του Πρίφτη από τον περασμένη Γενάρη

Εντονη κριτική, πίεση και μεταγραφολογία συνέθεταν το σκηνικό για τον ΑΡΗ, από τα τέλη Δεκέμβρίου μέχρι τα μέσα του περασμένου Γενάρη.

Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα βρισκόταν στο μάτι του κυκλώνα, ειδικά λόγω των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών που πραγματοποίησε. Τελευταία όσον αφορά το πρωτάθλημα, ήταν εκείνη από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στις 17 Ιανουαρίου. Δηλαδή έκτοτε, ο ΑΡΗΣ δεν μετράει μόνο εννιπα σερί νίκες, αλλά δυο μήνες και… κάτι ημέρες, χωρίς ήττα στην Μπάσκετ Λιγκ (στις 19 Γενάρη και 3 Φλεβάρη ηττήθηκε από Αλμπα και Νεπτούνας αντίστοιχα για την Ευρώπη).

Για να «χτιστεί» ααυτό το αήττητο των δύο μηνών, ο ΑΡΗΣ επικράτησε κατά σειρά των Αρκαδικού, ΠΑΟΚ, Λαυρίου, Τρικάλων, Κοροίβου, Καβάλας, ΑΕΚ, Κηφισιάς, Πάτρας. 

Το επόμενο μεγάλο εμπόδιο για τον ΑΡΗ αποτελεί ο Ολυμπιακός. Εφόσον στο Παλέ οι «κίτρινοι» επικρατήσουν των «ερυθρόλευκων», το σερί θα πάει στις δέκα νίκες και δεν αποκλείεται να φτάσει τις δώδεκα μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, απέναντι σε Ρέθυμνο (εκτός) και Κολοσσό Ρόδου (εντός).

Το σερί των εννιά νικών του ΑΡΗ στην Μπάσκετ Λιγκ, τους τελευταίους δύο μήνες

ΑΡΗΣ-Αρκαδικός 86-52
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ 69-77
ΑΡΗΣ-Λαύρο 82-68
Τρίκαλα-ΑΡΗΣ 68-73
ΑΡΗΣ-Κόροιβος 99-56
Καβάλα-ΑΡΗΣ 71-77
ΑΡΗΣ-ΑΕΚ 77-76
Κηφισιά-ΑΡΗΣ 65-67
Απόλλων Πάτρας-ΑΡΗΣ 65-73

Προτεινόμενα Άρθρα