Ρούσσος: "Θέμα χρόνου η ανάρτηση του ισολογισμού εκκαθάρισης" (audio)

από AllAboutARIS

Το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Στάθης Ρούσσος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "All About ARIS on Air" και μίλησε στον Αλέξη Σαββόπουλο για αρκετά θέματα του τμήματος μπάσκετ αλλά και του ποδοσφαίρου, όπως η εκκαθάριση.

Ο κ. Ρούσσος αρχικά αναφέρθηκε στα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό είπε αρχικά: “Δεν πιστεύω να μείνει, έχουν περίπου μείνουν 600-650 εισιτήρια. Μεσολαβούν τρεις ημέρες, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει sold out, το Αλεξάνδρειο είναι μικρό για τέτοια παιχνίδια. Έχουμε πολλά sold out, η πορεία της ομάδας είναι απόλυτα ικανοποιητική, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Πλέον περιμένουμε, πιστεύουμε την ομάδα, τον προπονητή, τους παίκτες και πιστεύουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ θα είναι η ομάδα όσον το δυνατόν καλύτερα”

Για την κερκίδα στην Πάτρα και την συμπαράσταση γενικότερα του κόσμου είπε: “Στην Πάτρα τέτοια κερκίδα δεν την είχαμε ξαναζήσει τα τελευταία 10 χρόνια, σε αγώνα εντός Ελλάδος. Ήταν συγκλονιστική η κερκίδα και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο μπασκετικός ΑΡΗΣ, κάθε αγώνα που περνάει χτίζει την σχέση του με τον κόσμο, προσελκύει κόσμο γιατί δείχνει ότι είναι ένα υγιές κομμάτι. Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι μπασκετικός, υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα και δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περσινή χρονιά όπου ο κόσμος ήταν κοντά μας. Είχαμε κάνει υψηλές πωλήσεις στα διαρκείας. Ο κόσμος είναι δίπλα”

Για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είπε: “Είναι ένα τεστ, μία ευκαιρία για εμάς. Στο γήπεδο μας έχουμε μία ήττα στην αρχή με σημαντική απουσία. Θα κατέβουμε να παίξουμε και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε εμείς” και πρόσθεσε σε ερώτηση για το αν η προσπάθεια στο μπάσκετ μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το ποδόσφαιρο: “Αποτελεί οδηγός για οτιδήποτε αυτή η προσπάθεια. Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης διοίκησης είναι το 99 και η έλευση της οικογένειας Λάσκαρη. Για να έρθει ο Νίκος Λάσκαρης στην ομάδα σημαίνει ότι κάτι είδε και αυτός”.

Επίσης πρόσθεσε: “Δεν χρειάζεται να πιστώσει κανείς τίποτα, Αρειανοί ήμαστε, το κάνουμε για την ομάδα, είναι η ευχαρίστηση μας. Δεν το κάνουμε για να μας πουν μπράβο. Το κάνουμε για την ομάδα” ενώ συμπλήρωσε για το θέμα της αποδεύσμεσης των λογαριασμών της ΚΑΕ: “Αποδεσμεύτηκαν μερικώς οι λογαριασμοί της ΚΑΕ, μία επιτυχία σε μία προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από την διοίκηση Αρβανίτη, τότε είχαμε κάνει 90 δόσεις, όταν δεν υπήρχαν καν 100 δόσεις για το ελληνικό Δημόσιο. Τότε μία διάταξη έλεγε ότι αν έχεις πληρώσει το 25%, τότε θα γίνει μερική άρση της απαγόρευσης που είχαμε. Είχαν πληρωθεί οι μισές δόσεις μέχρι να έρθει ο κ. Λάσκαρης, μετά πληρώθηκαν κανονικά οι δόσεις οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει φορολογική ενημερώτητα, είναι κάτι καλό για την ομάδα αλλά και για τον Νίκο Λάσκαρη, που επιτεύχθει αυτή η άρση, η απαγόρευση που είχαμε. Πρακτικά θα δούμε τι σημαίνει στην πορεία”.

Για το θέμα της εκκαθάρισης της ΠΑΕ είπε: “”Απο εμάς ολοκληρώθηκε, κάποιος υπάλληλος του Υπουργείου έλειπε με άδεια και πρέπει να γυρίσει και να προχωρήσει. Θέμα χρόνου η ανάρτηση του ισολογισμού εκκαθάρισης. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος είναι για να ολοκληρωθεί μία εκκαθάριση, για να “κλείσει” ουσιαστικά μία ανώνυμη εταιρεία, γιατί αυτό σημαίνει εκκαθάριση. Θα πρέπει λοιπόν για να ολοκληρωθεί θα πρέπει να μεταβιβαστούν, να πουληθούν, όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Εμείς έχουμε το θέμα του Ρυσίου, είναι η εκκρεμότητα. Αν δεν πουληθεί το Ρύσιο δεν μπορεί να κλείσει η εκκαθάριση. Είναι εμπορική πράξη. Πρέπει να γίνει για να κλείσει το ΑΦΜ. Αυτά έχουν πάει τα έγγραφα, το λογιστήριο έχει αλλάξει τρεις φορές χέρια. Όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι, το νομικό αν θέλετε, έχει ολοκληρωθεί. Αυτά που ακούγονται από κάποιους. Πρέπει να πουληθεί το ακίνητο για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση” ενώ για την κινητή περιουσία είπε: “Έχει γίνει καταγραφή. Για να προχωρήσει η εκκαθάριση και να “κλείσει” πρέπει επίσης να τακτοποιηθεί και το Δημόσιο, υπάρχουν τρεις τρόποι για να γίνει αυτό”.

Τέλος για τα 102 χρόνια ζωής του συλλόγου είπε: “Ελπίζω ο ΑΡΗΣ να βρει τον δρόμο του, να ξαναέρθει στις επιτυχίες. Πρέπει να υπάρχει συσπείρωση, να μην κοιτάμε… φαντάσματα. Όσο πιο συσπειρωμένος είναι ο κόσμος, τότε πιο γρήγορα θα έρθουν οι επιτυχίες στον ΑΡΗ”.

Προτεινόμενα Άρθρα