Και τώρα… φέρτε του αντίπαλο

από Νίκος Παπαδόπουλος

H λογική που «λέει» Κηφισιά και το ενδεχόμενο του… ΠΑΟΚ

Με την νίκη του στο Ρέθυμνο  ο ΑΡΗΣ είναι οριστικά 3ος στην κανονική διάρκεια της Μπάσκετ Λιγκ και πλέον περιμένει την τελευταία αγωνιστική, για να μάθει τον αντίπαλο του στα πλέι οφ. 

Από την στιγμή που είναι 3οι, οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν τον 6ο της βαθμολογίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο ΠΑΟΚ. Την τελευταία αγωνιστική, η 5η Κηφισιά (37β.) υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ο «Δικέφαλος» (37β.) παίζει στην έδρα της υποβιβασμένης Καβάλας και ο Κολοσσός (36β.) δοκιμάζεται στο Αλεξάνδρειο. 

Βάσει της λογικής, η Κηφισιά θα ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ θα νικήσει στην Καβάλα και έτσι ο ΑΡΗΣ θα βρει μπροστά του την ομάδα των Βορείων Προσαστίων στην 1η φάση των πλέι οφ. Αν νικήσουν και οι δύο, ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θα βρεθεί στον δρόμο των «κίτρινων», όπως και στην περίπτωση πυ ηττηθούν και οι δύο, αφού στην ισοβαθμία υπερτερεί η Κηφισιά. 

Το πιο ακραίο σενάριο είναι αυτό της τριπλής ισοβαθμίας Κηφισιάς, ΠΑΟΚ και Κολοσσού, εφόσον ο τελευταίις νικήσει τον ΑΡΗ. Σε αυτή την περίπτωση, οι Ροδίτες τερματίζουν 7οι (έχουν την ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ αλλά όχι με την Κηφισιά) και θα βρεθούν στον δρόμο της ομάδας του Πρίφτη.

Προτεινόμενα Άρθρα