"Βήμα-βήμα ο ΑΡΗΣ πιο ψηλά"

από AllAboutARIS

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα μεταξύ του ΑΡΗ και του Κολοσσού, τον δανεισμό του στην ομάδα της Ρόδου και το μέλλον του καθώς το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του με τους "κίτρινους".

Αναλυτικά τα όσα είπε στον “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAbouARIS ON AIR” ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης:

Για τον αυριανό αγώνα που θα είναι ο πρώτος του ως αντίπαλος στο Παλέ μπροστά στον κόσμο του ΑΡΗ: «Τις προηγούμενες δύο φορές που είχα έρθει ως αντίπαλος στο Παλέ οι αγώνες ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι από κάθε πλευρά. Βαθμολογικά δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον οπότε θα παίξει ο καθένας για την τιμή του. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να γίνει ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες και θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Είναι πολύ ευχάριστο που το γήπεδο του ΑΡΗ έχει σε κάθε παιχνίδι 3-4 χιλιάδες κόσμο, είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε ένα γεμάτο Παλέ».

Για την φετινή πορεία του ΑΡΗ σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Το περίμενα και είναι ακριβώς αυτό που πρέπει για να φτάσει ψηλά. Βήμα-βήμα με σωστές επιλογές για να φτάσει εκεί που αξίζει. Ο κόσμος μπορεί να θέλει μεγάλο μπάτζετ και Ευρωλίγκα αλλά αυτά θα γίνουν σιγά-σιγά. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup».

Για το αν μπορεί ο ΑΡΗΣ να “χτυπήσει” το δίπολο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού: «Χρειάζεται υπομονή αλλά όπως φάνηκε και στα παιχνίδια του ΑΡΗ με αυτές τις ομάδες, τα πήγε πολύ καλά. Είναι ακόμα ένα επίπεδο κάτω από τους δύο μεγάλους, αλλά υπάρχει πλάνο και στόχος για κάτι καλύτερο στο μέλλον». 

Για τον δανεισμό του στον Κολοσσό: «Με βοήθησε πολύ. Πήρα το ρίσκο να πάω σε μία μικρότερη ομάδα ώστε να έχω χρόνο συμμετοχής και αυτό μου βγήκε σε καλό γιατί εδώ βρήκα αυτό που ήθελα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να έχω χρόνο στον ΑΡΗ αλλά καλό θα ήταν να μου δοθεί μία ευκαιρία. Στον Κολοσσό έχω αποκτήσει εμπειρίες και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου».

Για το μέλλον του καθώς το συμβόλαιό του με τον ΑΡΗ λήγει το καλοκαίρι: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς. Για τον ΑΡΗ τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Είναι άγνωστο το αν θα ανανεώσω με τον ΑΡΗ ή όχι. Δεν υπάρχει κάποια κρούση από την ομάδα. Με την ΑΕΚ έγινε μία επαφή αλλά εγώ παραμένω συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις της ομάδας μου».

Για το αν ο ΑΡΗΣ αποτελεί ιδανικό προορισμό για νεαρούς και ταλαντούχους Έλληνες παίκτες: «Εννοείται αλλά για να παίξεις σε μία ομάδα σαν τον ΑΡΗ θα πρέπει να είσαι και έτοιμος. Δεν μπορείς να παίξεις στα 20, τώρα εγώ είμαι 22, έχω 2 σεζόν γεμάτες με τον Κολοσσό, έχω αποκτήσει εμπειρίες και μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Αυτές οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό δεν έχουν χρόνο να δουλέψουν με τους νεαρούς παίκτες».

Για τους Ντόμινικ Ουότερς και Τζαμέλ Χάγκινς με τους οποίους ήταν πέρσι συμπαίκτες: «Περίμενα ότι θα τα πάνε καλά γιατί εκτός από πολύ καλοί παίκτες, παίζουν μαζί καιρό κι έχουν κάνει χιλιάδες πικ εν ρολ σε αγώνες και προπονήσεις. Επίσης, ο κόουτς Πρίφτης παίζει το ίδιο στυλ μπάσκετ με τον κόουτς Λυκογιάννη στον Κολοσσό, έχουν την ίδια φιλοσοφία οπότε ήταν εύκολο για αυτούς να προσαρμοστούν. Έχουν πάρα πολύ ταλέντο και το γεγονός ότι ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ένα επιπλέον προσόν».

Για το γεγονός ότι ο Κολοσσός είναι μία από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν κερδίσει τον ΑΡΗ φέτος: «Δεν είναι κατόρθωμα για το οποίο συζητάμε ακόμα. Έχουμε κάνει κι άλλες μεγάλες νίκες όπως με τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ χάσαμε για ένα ριμπάουντ στο τέλος. Στον αγώνα του πρώτου γύρου έτυχε να είμαστε σε καλύτερη μέρα και να κερδίσουμε. Η αξία του ΑΡΗ είναι αδιαμφισβήτητη».

Προτεινόμενα Άρθρα