Τα «κίτρινα» ρεκόρ

από AllAboutARIS

Μερικά σημαντικά ατομικά ρεκόρ σημείωσαν στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Κολοσσό οι παίκτες του ΑΡΗ.

Αναλυτικά:

*Επιθετικά ήταν σε κακή μέρα μένοντας για 5η φορά στο φετινό Πρωτάθλημα άποντος με 0/7 σουτ εντός παιδιάς, ωστόσο ο Μιχάλης Πελεκάνος σημείωσε ένα ιδιαίτερο επίτευγμα κάνοντας δύο κλεψίματα και με τα οποία έφτασε τα 413 στην καριέρα του. Έτσι έγινε ο 7ος «κλέφτης» στην ιστορία της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αφού προσπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό (412).

*Ο Τζέικ Κοέν κέρδισε για πρώτη φορά τον άτυπο τίτλο του MVP του ΑΡΗ με 17 βαθμούς στο ranking. Ο 26χρονος φόργουορντ σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τους 13 πόντους που πέτυχε, αφού είχε από 12 στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Αρκαδικό και την ΑΕΚ.

*Έχοντας 11 πόντους κόντρα στην πρώην ομάδα του, ο Ντομινίκ Ουότερς ξεπέρασε τους 500 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο επίσης πρώην «Ρόδιος» Τζαμέλ Χάγκινς έχοντας 5/7 δίποντα, έσπασε το «φράγμα» των 200 εύστοχων σουτ δύο πόντων. Ο Αμερικανός σέντερ έχει πλέον 201/372 (54,03%).

*Τα 200 ριμπάουντ Πρωταθλήματος με τη φανέλα του ΑΡΗ έφτασε ο Βασίλης Σίμτσακ με τα δύο χθεσινά.

*Τέσσερις ασίστ είχε ο Σπύρος Μούρτος ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του. Ο αρχηγός του ΑΡΗ είχε την ίδια επίδοση στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον Αρκαδικό όπως σε τρία ματς της σεζόν 2013-14 και στον 4ο περσινό μικρό τελικό με τον ΠΑΟΚ.

*Το ατομικό ρεκόρ του στη σεζόν με πέντε ριμπάουντ ισοφάρισε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς αφού τόσα είχε και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά.

*Το χθεσινό ήταν το 150ό παιχνίδι του Δημήτρη Πρίφτη στους πάγκους της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ως πρώτος προπονητής. Ο τεχνικός του ΑΡΗ μετράει 78 νίκες και 72 ήττες.

Προτεινόμενα Άρθρα