Η πορεία του ΑΡΗ στα πλέι-οφ

από AllAboutARIS

Τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος είναι προ των πυλών και το AllAboutARIS θυμάται την πορεία των "κιτρίνων" τα τελευταία χρόνια πέντε χρόνια.

2010-11:

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε τα πλέι-οφ με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στο Μαρούσι, με την αθηναϊκή ομάδα να “σπάει” την έδρα των “κίτρινων” στο πρώτο παιχνίδι (72-86). Στο δεύτερο ματς, ο ΑΡΗΣ κέρδισε εκτός έδρας με 51-62, ζευγαρώνοντας λίγες ημέρες αργότερα τις νίκες του στο Παλέ, παίρνοντας την πρόκριση για τον 2ο γύρο των πλέι-οφ.

Εκεί ο Αυτοκράτορας αντιμετώπισε με μειονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό. Στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν, ο ΑΡΗΣ υπέστη ισάριθμες βαριές ήττες, μένοντας εκτός τελικών.

Στην σειρά των μικρών τελικών με τον Π.Α.Ο.Κ., οι “κίτρινοι” κατάφεραν να προηγηθούν με 1-2στην σειρά, όμως στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, με αποτέλσμα να καταλάβουν την 4η θέση.

2011-12:

Το ταξίδι του ΑΡΗ στα πλέι-οφ ολοκληρώθηκε νωρίς. Στον πρώτο γύρο οι “κίτρινοι” αντιμετώπισαν με μειονέκτ έδρας τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” με δύο νίκες στα πρώτα παιχνίδια, έστειλαν τον Αυτοκράτορα από νωρίς… διακοπές.

2012-13:

Έπειτα από τρία συγκλονιστικά παιχνίδια, ο ΑΡΗΣ έχασε την πρόκριση από τον Πανιώνιο, γνωρίζοντας δύο ήττες στην έδρα των “κυανέρυθρων”.

2013-14:

Και η σεζόν 2013-14, ολοκληρώθηκε σύντομα για τον ΑΡΗ, ο οποίος στον πρώτο γύρο έπεσε επάνω στον Ολυμπιακό, χάνοντας και τα δύο παιχνίδια.

2014-15:

Την περσινή σαιζόν, ο ΑΡΗΣ στηριζόμενος στην δύναμη της έδρας του κέρδισε δύο φορές την Α.Ε.Κ. Στο Παλέ, παίρνοντας εν τέλει την πρόκριση με 2-1. Στην συνέχεια, ο Αυτοκράτορας αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Μετά από δύο ήττες στον Πειραιά, ο ΑΡΗΣ μείωσε σε 2-1 την σειρά κερδίζοντας με 84-74 στο Παλέ, για να χάσει στο 4ο ματς.

Στους μικρούς τελικούς με αντίπαλο τον Π.Α.Ο.Κ., ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει μόλις ένα εντός έδρας παιχνίδι (έπαιζε με μειονέκτημα έδρας), χάνοντας τελικά την σειρά με 3-1.

Προτεινόμενα Άρθρα