"Πίεση, κυκλοφορία, τέμπο"

από AllAboutARIS

Η μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα, η καλή κυκλοφορία στην επίθεση και η αλλαγή του ρυθμού, ήταν τα τρία στοιχεία που οδήγησαν τον ΑΡΗ στη νίκη, σύμφωνα με τον Ντόμινικ Ούοτερς.

“Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, η Κηφισιά μας προβληματισε, ειδικά, στο πρώτο ημίχρονο. Είχαν καλές επιλογές στην επίθεση, σωστή κίνηση κι έπαιζαν δυνατά στην άμυνα. Στο δεύτερο είπαμε πως έπρεπε να μπούμε δυνατά και ν΄αλλάξουμε το παιχνίδι. Πιέσαμε περισσότερο στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα, αλλάξαμε το τέμπο και έτσι φτάσαμε στη νίκη”.

Τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα, για να τελειώσει την σειρά στην Αθήνα: 

“Πρέπει να βελτιώσουμε την κίνηση και την κυκλοφορία στο παιχνίδι μας. Προσωπικά, μ’ έκλεισαν αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο πήρα περισσότερες πρωτοβουλίες και σε αυτό με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου. Σε ομάδικό επίπεδο, πρέπει ν’ αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την πίεση στην άμυνα και να βρούμε τα ελεύθερα σουτ μέσα από τις συνεργασίες”.

Αν ένιωθαν έξτρα την πίεση: 

“Δεν νομίζω ότι νιώσαμε επιπλέον πίεση. Στο πρώτο ημίχρονο μας έπαιξαν καλή άμυνα και μας έδωσαν αρκετά σουτ, τα οποία δεν μπήκαν. Ήμασταν ιδιαίτερα καλοί στο αμυντικό κομμάτι, από την πλευρά μας. Έχουμε βάλει σαν στόχο να δεχόμαστε 15 πόντους σε κάθε περίοδο. Σήμερα δεχτήκαμε 35 στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να ευστοχήσουμε σε όσα περισσότερα σουτ μπορούμε. Θεωρώ πως εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε”. 

Αν αισθάνεται μεγαλύτερη άνεση όταν δίπλα του αγωνίζεται ο Βασίλης Ξανθόπουλος:

Ένιωσα πολύ άνετα με τον Βασίλη δίπλα μου. Σίγουρα υπήρχε καλύτερη κυκλοφορία από την στιγμή που υπήρχαν δύο πόιντ-γκαρντ. Εμπιστεύομαι τον Βασίλη, κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, όταν είναι στο παρκέ. Να δώσω τα εύσημα επίσης και στον ΜακΝίλ, ο οποίος άγγιξε σημερα το triple-double. Για να επιστρέψω και πάλι στον Βασίλη, οι ικανότητές του στην έξτρα πάσα κάνουν πολύ καλό στην ομάδα. Πιστεύω πως δεν τυγχάνει της πραγματικής αναγνώρισης η προσφορά του στην ομάδα”.

Προτεινόμενα Άρθρα