Η FIBA θέλει Παναθηναικό και Ολυμπιακό το 2017!

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η FIBA φέρεται να μην αναγνωρίζει τα δεκαετή συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι έντεκα κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες με την Euroleague

Σύμφωνα με πληροφορίες, η FIBA αναγνωρίζει ωστόσο την τριετή επέκταση της συμφωνίας των συγκεκριμένων ομάδων με την Euroleague, που επισημοποιήθηκε πριν δύο χρόνια και έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Έτσι, με δεδομένο πως δεν δέχεται τις νέες συμφωνίες που έχουν δεκαετή διάρκεια, η FIBA αναμένεται να ζητήσει από τις έντεκα ομάδες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, να συμμετέχουν στις δικές της διοργανώσεις και όχι στην Euroleague. Γεγονός που θα βάλει σε μπελάδες του συγκεκριμένους συλλόγους, καθώς θα πρέπει -αν μέχρι τότε δεν έχει βρεθεί κάποια λύση- να επιλέξουν ανάμεσα στην FIBA και στην Euroleague.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως με τις πρόσφατες δεκαετείς συμφωνίες, όποια ομάδα αποχωρήσει νωρίτερα από την διοργάνωση της Euroleague θα έχει μεγάλες συνέπειες, καθώς προβλέπονται πρόστιμα ύψους μέχρι και δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Προτεινόμενα Άρθρα